0
Evropske lige

FOTO: AS Roma @OfficialASRoma/Twitter

VUČICA OBRADOVALA NAVIJAČE: Ejbraham srušio Atalantu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.22 u 20:53

Murinjova ekipa se uključila u borbu za Ligu šampiona!

Raspored Serije A u 28. kolu spojio je ekipe Rome i Atalante. Popularna Vučica ugostila je na slavnom ‘Olimpiku‘ direktnog rivala u borbi za mesto koje vodi u Evropu. Izabranici Žozea Murinja ostvarili su izuzetno značajan trijumf. Roma je slavila rezultatom 1:0.

Domaćin je od prvog sudijskog zvižduka jasno pokazao da želi ceo plen u ovom susretu. Roma je odmah krenula u ofanzivu. Igrao se treći minut utakmice kada je Đanluka Manćini ušao u sjajnu priliku. Italijan se odlično snašao u kaznenom prostoru nakon kornera i šutirao je glavom. Lopta je išla pod prečku, ali Muso je reagovao na izvanredan način.

Atalanta je prvi put ozbiljnije zapretila u 23. minutu. Demiral je bio brži od protivnika i prvi je stigao do odbijene lopte. Turski reprezentativac je snažno šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. Roma je imala dosta sreća prilikom ove šanse za gostujući tim.

Ključni potezi dogodili su se u 32. minutu meča. Nikolo Zaniolo je na sjajan način umirio dugo loptu koju je dobio iz defanzivne linije. Italijanski reprezentativac se okrenuo i proigrao Tamija Ejbrahama. Brzonogi napadač je reagovao na prepoznatljiv način i nakon nekoliko drblinga je poslao loptu iza leđa čuvara mreže Atalante. Pogledajte OVDE kako je to izgledalo. 

Naredno uzbuđenje viđeno je u 50. minutu. Zaniolo je zatresao protivničku mrežu, ali njegov pogodak je ubrzo poništen jer se Italijan našao u nedozvoljenoj poziciji.

Remo Frojler je propustio fenomenalnu priliku da donese izjednačenje svom timu. Iskusni Švajcarac se u 52. minutu našao u situciji ‘jedan na jedan’ sa portugalskim čuvarom mreže, a Rui Patrisio je izašao kao pobednik iz tog duela. Golman Rome je zaustavio Frojlerov udarac koji je išao pravo u njega.

Ponovo je gostujući sastav zapretio u prvom minutu sudijske nadokande. Demiral je ovog puta šutirao glavom, ali Patrisio je još jednom bio sjajan i otklonio je opasnost.

Oba tima su do kraja utakmice ostala sa igračem manje na terenu. Najpre je De Ron zaslužio drugi žuti karton u 93. minutu, a zatim je samo 120 sekundi kasnije iz istog razloga isključen i Mhitarijan.

Roma i Atalanta sada imaju po 47 osvojenih bodova, ali Vučica zbog boljeg međusobnog skora zauzima 5. poziciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter