0
Evropske lige

(191020) -- ROME, Oct. 20, 2019 (Xinhua) -- Lazio's Ciro Immobile (3rd R) shoots a penalty kick during a 2019-2020 season Serie A match against Atalanta in Rome, Italy, Oct. 19, 2019. (Photo by Alberto Lingria/Xinhua)

LACIO SIGURAN PROTIV KALJARIJA: SMS upisao asistenciju, Imobile se izjednačio sa Vlahovićem! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.22 u 22:50

Crveni karton za Marušića u samom finišu meča!

U okviru 28. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Italiji, ekspedicija Kaljarija ugostila je ekipu Lacija. Gosti su opravdali ulogu favorita i slavili sa ubedljivih 0:3. Lacio je ‘krupan zalogaj’ za ekipu Kaljarija, koju u nastavku sezone očekuje grčevita borba za opstanak u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Prvo uzbuđenje viđeno je u 17. minutu susreta. Đorđo Altare je igrao rukom u kaznenom prostoru svoje ekipe, ali glavni arbitar meča nije pokazao na belu tačku. Mareska je signalizirao da se utakmica nastavi, ali ubrzo je stigla reakcija kolega iz VAR sobe. Sudija je proverio spornu situaciju i sa zakašnjenjem dosudio jedanaesterac za gostujući sastav.

Loptu je na belu tačku namestio reprezentativac Italije, Ćiro Imobile. Isksuni golgeter je bio precizan i tako nastavio trku za najboljeg strelca Serije A, sa napadačem Juventusa – Dušanom Vlahovićem. U tom momentu su oba fudbalera postigla po 20 pogodaka u ovosezonskom prvenstvu.

Kontrolisao je Lacio ritam meča. Gosti su imali posed lopte na svojoj strani i strpljivo su gradili akcije. Ovaj sistem igre doneo je rezultat ekipi iskusnog trenera Sarija.

Felipe Anderson je proigrao Luisa Alberta u 43. minutu, a Španac je na vrlo smiren način loptu poslao u mrežu Kaljarija. Već tada je bilo jasno da domaće očekuje gotovo nemoguća misija u drugom poluvremenu. Rezultat se do kraja prvog dela igre nije menjao.

Gosti su pokazali da u ovom trenutku poseduju mnogo više kvaliteta na svim pozicijama. Macarijeva četa nije imala odgovor na igru Lacija. Pokuašao je Kaljari da ofanzivom u drugom poluvremenu iznenadi gostujući sastav. Posed je ostao na strani Sarijeve ekipe, ali Kaljari je znatno više pretio sa svih strana. Domaći tim je za prvih 45 minita uputio četiri udarca, a tokom drugog dela igre čak 11. Pobednički sastav je u devet navrata zapretio u prvom poluvremenu, dok je nakon pauze šutirao četiri puta. Situacija na terenu se promenila, ali Lacio je na rutinski način završio utakmicu.

Sergej Milinković-Savić uposlio je Andersona u 62. minutu. Felipe je pokazao kakav je majstor i pogodio je za 0:3 nakon sjajnog solo prodora. Čuvar mreže nije imao šanse u ovoj situaciji.

Utakmicu je zbog druge javne opomene ranije završio Adam Marušić. Nepromišljen potez u 89. minutu skupo je koštao nekadašnjeg fudbalera Voždovca. Nije greška reprezentativca Crne Gore značajno uticala na odnos snaga u polju, pa se rezultat na semaforu nije menjao do samog kraja susreta.

Kaljari naredne nedelje gostuje Speciji i tu će imati daleko više šanse za osvajanje celog plena, u odnosu na današnji susret sa kvalitetnijim rivalom. Lacio se vraća u Rim, gde će 14. marta odmeriti snage sa Venecijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter