0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Budućnst VOLI

ČAČANI ŽELE NOVI ABA TRIJUMF: Dobro smo radili, očekujemo sve bolje igre

Objavljeno: 05.03.22 u 15:00

U okviru 21. kola ABA lige košarkaši Borca imaće priliku da drugi put ove sezone ukrste koplja za Cibonom (nedelja, 16.30).

Pauzu dugu tri nedelje Borac je iskoristio da se odmori, oporavi, i spremi za sve izazove koji ga očekuju u nastavku jadranskog takmičenja. Doduše, Čačani su prekinuti u veoma dobrom momentu, kada su odigrali nekoliko zaista zavidnih partija i vezali tri izuzetno važne pobede.

O značaju trijumfa nad Megom, Zadrom i Studentskim centrom govorio je i strateg tima Marko Marinović.

,,Iza nas je nekoliko dobrih utakmica, ali smatram da još uvek nismo pokazali svoj maksimum. A svakako da ćemo pokušati da popravimo svoju igru, pa se nadam još boljim partijama. Dobro smo radili u prethodnim mesecima, a to je slučaj i sad, tako da je posledica toga i zavidna forma. Ako izuzemo utakmicu Kupa, gde nismo baš briljirali, ostalo je sve bilo dobro. Ali ponavljam, bez dobrog rada nema ni rezultata. Očekujem da igramo sve bolje i bolje u nastavku sezone“, kazao je kormilar Borca.

Šef struke Čačana smatra da je Cibona odlična ekipa, sa pregršt mladih i taletovanih igrača.

,,Cibona je među najtalentovanijim ekipama u regionu. Igra odlično, osvojila je i Kup Hrvatske, tako da je to protivnik vredan poštovanja. Očekuje nas teška utakmica u Zagrebu. Naravno, imamo svoje adute, ali neće nam biti lako, jer Cibona je možda u najboljoj formi od svih ekipa u ABA ligi“, mišljenje je Marka Marinovića.

Pored obaveza u klubu, Marinović je bio zauzet i u reprezentaciji, kao član stručnog štaba selektora Svetislava Pešića. Da podsetimo, selekcija Srbije je ostvarila dve pobede nad Slovačkom krajem februara.

,,Nisam neko vreme bio sa ekipom, jer sam imao obaveze u reprezentaciji. Ostvarili smo dve izuzetno važne pobede protiv Slovačke. Svi misle da smo to lako uradili, ali moram da podsetim da smo imali puno kadrovskih problema. Od 24 igrača čak 13 njih je otkazalo učešće. Ali momci koji su ostali pružili su svoj maksimum, pa smo na kraju nagrađeni sa dve pobede. A pošto se sve pobede prenose u drugi krug, ove dve utakmice nam puno znače“, rekao je Malina.

Činjenica da su Marko Marinović, Radovan Đoković, kao i Đorđe Milošević, fizioterapeut Borca, bili članovi seniorske selekcije, svako u svojoj struci, još je jedan dokaz da se odlično radi u klubu iz grada na Moravi.

,,Velika čast za klub je da u reprezentaciji ima svoje predstavnike. To je samo podstrek za dalji rad. Očigledno da neko prati i ceni rad u Čačku”, završio je Marko Marinović.

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter