0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ANĆELOTIJEVA KAZNENA EKSPEDICIJA: Ojarzabal razljutio Real, ‘Kralj’ deklasirao Sosijedad! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.22 u 23:30

Ubedljiv trijumf Madriđana!

Real Madrid je ugostio Real Sosijedad na stadionu ‘Santijago Bernabeu‘. Utakmicu je sa tribina velelepnog stadiona posmatralo više od 50 hiljada navijača. Kraljevski klub je slavio sa ubedljivih 4:1. Ekipa legendarnog Karla Anćelotija je kako prvenstvo odmiče sve bliža osvajanju nove šampionske titule. Real u ovom trenutku ima osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, a čak 17 bodova više od Betisa koji zauzima treću poziciju.

Real Sosijedad je jedan od timova koji se neprestano bore za ulazak u Ligu šampiona. Nakon poraza Sosijedad je ostao na 6. poziciji, sa dva boda zaostatka i utakmicom više u poređenju sa drugoplasiranim Betisom. Kao uteha za poraženi sastav nameće se činjenica da je Viljareal tokom dana doživeo neuspeh. Ekipa trenera Emerija poražena je na gostovanju od Osasune, rezultatom 1:0.

Sosijedad je do prednosti stigao u 10. minutu utakmice. Glavni arbitar meča, Mancano, pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo dugogodišnji član ovog kluba, Mikel Orajzabal. Sigurnost nikada nije nedostajala ovom fudbaleru, pa je svojim devetim ovosezonskim pogotkom doveo Sosijedad u vođstvo.

Na odgovor Reala čekalo se sve do 40. minuta. Modrić je uposlio Eduarda Kamavingu, a doskorašnji as Rena je doneo izjednačenje domaćinu na izvanredan način.

Kralj‘ nije želeo da troši vreme! Samo 180 sekundi posle upisane asistencije, Luka Modrić je zatresao mrežu rivala. Istaknuti član nacionalnog tima Hrvatske je postigao fenomenalan pogodak nakon asistencije Karima Benzeme. 

Real je jednostavno dominirao u polju tokom cele utakmice. Gosti nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol koji je čuvao iskusni Belgijanac, Tibo Kurtoa. Bez obzira na izrazitu ofanzivu, Real je ponovo pogodio tek u 76. minutu, i to sa bele tačke. Kazneni udarac je izveo Karim Benzema i bio je to 20. pogodak za Francuza. Karim igra na neverovatnom nivou, jer je pored vrhunskog golgeterskog učinka dodao i čak 10 asistencija.

Marko Asensio je stavio tačku na duel 27. kola! Dani Karhval je upisao asistenciju, dok je Asensio naterao Remira da još jednom izvadi loptu iz svog gola.

Lider španskog prvenstva u narednoj rundi dočekuje Majorku, ali ih pre toga očekuje duel sa ekipom Pari Sen Žermena u okviru revanša osmine finale Lige šampiona. Sosijedad je završio svoje takmičenje na evropskoj sceni, pa će 13. marta na svom stadionu ugostiti Alaves koji se bori za opstanak u španskoj eliti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter