0
Domaći fudbal

Marko Rakonjac Superliga Srbije Cukaricki - Proleter 22.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

JOVANOVIĆ JE OTIŠAO, ALI NA BANOVOM BRDU NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: Rakonjac je igrač kola Superlige Srbije! (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.22 u 10:49

Sjajne partije mladog golgetera!

Đorđe Jovanović je tokom januarskog prelaznog roka napustio ekspediciju Čukaričkog, koja se tada nalazila na pripremama u Antaliji i pojačao je redove Makabija iz Tel Aviva.  Ponos Izraela je doveo najboljeg strelca Brđana i jednog od najboljih napadača u Superligi Srbije. 

Spekulisalo se u javnosti o tome ko bi mogao da bude adekvatna zamena za Jovanovića. Čukarički je brzo reagovao dovođenjem Almira Aganspahića iz Novog Pazara, ali heroj Brđana je već na sebi imao belo-crni dres. U pitanju je mladi reprezentativac Crne Gore, Marko Rakonjac.

Povremeno je Rakonjac dobijao priliku, pa je u nekoliko navrata tokom jesenjeg dela sezone uspeo da skrene pažnju na sebe. Tokom pripremama u Antaliji zablistao je u dresu Brđana i Saša Ilić mu je ukazao poverenje na startu prolećnog dela šampionata.

Rakonjac nije uspeo da se upiše u strelce protiv Crvene zvezde, ali sada je kreirao seriju od tri pogotka na tri uzastopna meča. Marko je pogađao protiv Mladosti, Spartaka i Napretka. Na utakmici protiv ekipe iz Kruševca dodao je i dve asistencije, pa je zbog sjajnog učinka proglašen za najboljeg igrača 25. kola Superlige Srbije. 

Jasno je da na Banovom brdu nema prostora za brigu, jer napad funkcioniše na željeni način. Crnogorski napadač je na 19 mečeva ove sezone uspeo da postigne osam pogodaka, a OVDE možete pogledati koji izdvaja kao omiljeni.

Brđani u narednom kolu gostuju u Surdulici, a statistika i forma u kojoj se nalazi potvrđuju da je Marko Rakonjac najveća pretnja po gol Radnika.

Ekipa Saše Ilića igra na visokom nivou od starta drugog dela sezone. Belo-crni hrabro koračaju ka svom cilju – treće mesto na tabeli i izlazak na evropsku scenu. Brđani trenutno imaju 47 bodova, što je +11 u odnosu na četvrtoplasiranu Vojvodinu, koja se trenutno nameće kao glavni konkurent u borbi za treće mesto.

Osim Rakonjca golove za Čukarički od starta prolećnog dela šampionata postigli su Asmir Kajević, Stefan Čolović i Stefan Kovač. 

Iskusni Asmir Kajević je drugi najbolji strelac ekipe sa sedam postignutih pogodaka. U isto toliko navrata u strelce se upisao i Almir Aganspahić, ali on još uvek čeka prvenac u belo-crnom dresu, jer je sve golove u ovosezonskom takmičenju postigao za Novi Pazar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter