0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Vozdovac v Crvena Zvezda Beograd, 03.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ZVEZDA SE POPELA NA ‘VRH’ TABELE: Četa Dejana Stankovića lako protiv Voždovca, o Kataijevoj majstoriji dugo će se pričati! (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.22 u 16:53

Zvezda sigurna na gostovanju Voždovcu.

U okviru 25. kola Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac ‘krovu’ rezultatom 3:0 i tako se popeli na prvo mesto na tabeli Superlige Srbije, ali videćemo koliko će to trajati, s obzirom da Partizan trenutno igra utakmicu protiv Mladosti na svom stadionu.

Crveno-beli su bili bolji rival tokom svih 90 minuta, i potpuno opravdali ulogu favorita u današnjem meču. Prvu pravu priliku na utakmici Zvezda je imala već u trećem minutu kada je posle jednog centaršuta Pavkov šutirao glavom, ali je Krunić bio na visini zadatka.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Vozdovac v Crvena Zvezda
Beograd, 03.03.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Domaći su u jednom trenutku uspeli da se oslobode pritiska Crvene zvezde, krenuli su ofanzivnije ka protivničkom golu, ali je onda usledila strašna kontra gostujuće ekipe. Ohi je u svom stilu povukao loptu, pronašao Ivanića čiji je udarac zaustavio Krunić. Veliku šansu imao je Voždovac u 18. minutu, tada je ‘crveno-belo dete’ Miloš Pantović sa nekih 20 metara sjajno šutira, ali je Milan Borjan još jednom podsetio zbog čega je jedan od najboljih golmana u regionu.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Vozdovac v Crvena Zvezda
Beograd, 03.03.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nastavila je Zvezda sa napadima, a takva igra isplatila se u 34. minutu. Maestralni vezista probio je po levoj strani, šutirao je, lopta se odbila od jednog defanzivca Voždovca i završila iza leđa golmana Krunića.

Nekoliko minuta pre toga, Pićini je propustio veliku priliku, kada je sa svega nekoliko metara od protivničkog gola katastrofalno šutirao i upropastio sjajnu šansu i odličan pas Mirka Ivanića.

Na startu drugog dela igre viđena je nešto mirnija igra sa obe strane, nije bilo većih uzbuđenja sve do 59. minuta da je Zvezdina ‘desetka’, Aleksandar Katai, duplirao prednost svog tima. Katai je perfektnim udarcem iz ‘slobodnjaka’ pocepao protivničku mrežu i tada je već bilo jasno da su Voždovčanima male šanse da se ‘vrate u život’.

Svega sedam minuta kasnije, još jedna lopta završila je u mreži domaćih. Ovog puta, u strelce se upisao Ohi a velike zasluge pripadaju Mirku Ivaniću, koji je obavio veći deo posla.

Posle trećeg gola Crvene zvezde, na ‘krovu’ je viđeno pravo zatišje, te se igra uglavnom vodila na sredini terena. Pokušavao je Voždovac nekoliko puta da se približi Zvezdinom golu, ali su izabranici Dejana Stankovića uspešno otklanjali svaku opasnost.

Posle ove utakmice, Zvezda je barem na dva sata ‘preuzela’ na prvo mesto na tabeli, čekajući utakmicu Partizana protiv Mladosti iz Lučana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter