1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan se vratio na pobedonosni kolosek, Mladost umalo priredila šok u završnici (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.22 u 18:59

Fudbaleri Partizana su u 25. kolu Superlige Srbije savladali lučansku Mladost 2:1 (1:0).

Nakon poraza u 166. večitom derbiju izabranici Aleksandra Stanojevića su pokazali reakciju i golovima Rikarda Gomeša u 42, odnosno Miloša Jojića u 54. minutu utakmice. Crno-beli su se posle nekoliko sati, a nakon Zvezdine pobede, vratili na prvo mesto i ponovo su na ‘plus dva’ u odnosu na najljućeg rivala, dok je Mladosti ovo 13. poraz u sezpni i sada su deseti na tabeli, ali sa samo bodom zaostatka za TSC-om, koji je prvi tim iznad plej-of crte.

Parni valjak je inicijativu tokom prvog poluvremena materijalizovao u 42. minutu utakmice kada je Lazar Marković centrirao, a Rikardo Gomeš odlično skočio i pogodio glavom mrežu gola Lučanaca. Ovo je ujedno bio i 21. gol trenutno najboljeg strelca Superlige Srbije.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

Do novog gola, Partizan je stigao početkom drugog poluvremena kada je loptu promašio Rikardo, pa pokušao Nikola Terzić, da bi na kraju uz dosta sreće lopta došla do Miloša Jojića koji je poslao u mrežu i postigao svoj šesti prvenstvi gol.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

Partizan je mogao da stigne i do ubedljivije pobede, pošto su prilike u prvom poluvremenu imali Igor Vujačić i Kvinsi Menig. Isti igrač je bio vrlo blizu gola u 49. minutu, ali je lopta otišla tik pored stative. Kako je vreme odmiclao, Mladost je bivala sve bezopasnija, a Partizan je želeo treći gol, pa je Kostić skinuo zicer Terziću u 68. minutu. Ipak, u samoj završnici sve se promenilo. U 88. minutu je Milan Bojović, najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije, postigao gol kojim je smanjio zaostatak Mladosti, da bi gosti već u narednom napadu imali izglednu priliku posle greške odbrane, ali Obradović nije uspeo da savlada Popovića.

SUPERLIGA – 25. KOLO

Utorak

Novi Pazar – Radnilčki Kragujevac 0:1 (0:0)

/Kovačević 66/

Proleter – Spartak 0:3 (0:2)

/Bijelović 13, Tufegdžić 33, Todorovski 90+2/

Sreda

Metalac – Radnički Niš 1:1 (1:1)

/Čađenović 22 – Mićibući 34/

TSC – Radnik 0:0

Kolubara – Vojvodina 1:0 (1:0)

/Bakić 9/

Čukarički – Napredak 3:0 (2:0)

/Rakonjac 42, Kovač 42, Čolović 60/

Četvrtak

Voždovac – Crvena zvezda 3:0 (1:0)

/Ivanić 35, Katai 59, Ohi 66/

Partizan – Mladost 2:1 (1:0)

/Rikardo 42, Jojić 54 – Bojović 88/

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. nije frka sad. mogu da se vracaju na koloseke do sledeceg derbija pa onda da skliznu iz koloseka. brze pruge srbije 😀

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter