0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SRBIJA KORAK BLIŽE EVROPSKOM PRVENSTVU: Fenomenalna Jovana Risović! (FOTO)

Objavljeno: 03.03.22 u 21:50

Važan trijumf za izabranice Uroša Bregara!

Rukometašice Srbije su nakon odličnih šezdeset minuta savladali Švedsku u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 24:21 (10:9). Zrenjanin je još jednom bio taličan za naše seniorke, pa je u trci za plasman na Evropsko prvenstvo Srbija upisala dva važna nova boda.

FOTO: STARSPORT

Naša selekcija je odlučno pristupila utakmici rešena da ne dozvoli Šveđankama da se razigraju i ubrzo nametnula svoju igru. Srbija je prikazala odlično izdanje u utakmici sa četvrtoplasiranom ekipom sa Olimpijskih igara, odnosno petoplasiranom sa Svetskog prvenstva u Španiji.

Atmosfera u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani dodatno je podstakla izabranice Uroša Bregara da daju sve od sebe, jer je izuzetna posećenost i glasno navijanje nosilo naše devojke do pobede.

U prvom poluvremenu se razigrala povratnica na teren, Sanja Radosavljević, koja je posle višemesečne pauze i oporavka od povrede ponovo zaigrala u dresu nacionalnog tima i tresla mrežu Šveđanki, pa je do 18. minuta postigla već 4 pogotka. Na našem golu je izuzetno bila raspoložena Jovana Risović koja je u prvih 30 minuta zabeležila čak 9 odbrana.

FOTO: STARSPORT

Srbija je kontantno vodila u prvom delu igre, a zaostatak Švedske je išao do 4 gola. Međutim gošće u samoj završnici prvog poluvremena uspevaju da vežu dva pogotka, pa smanjuju prednost Srbije na gol razlike i na odmor se odlazi rezultatom 10:9.

Početkom drugog dela igre naše rukometašice su ubrzo nastavile sa dobrom igrom i ponovo uvećale prednost. Pored povratka Sanje Radosavljević, na terenu smo ponovo imali prilike da vidimo i Jelenu Trifunović i Jelenu Lavko, koje su svojim iskustvom doprinele igri i pobedi. Raspucala se i Marija Petrović početkom drugog poluvremena.

Priliku je dobila i Jovana Bogojević, članica švedskog Kristijanštada i do kraja utakmice uspela da se dva puta upiše u strelce. Lavko je predvodila napad u drugom delu igre, na svom kontu je na kraju imala šest pogodaka i na taj način bila najefikasnija u redovima Srbije.

Jovana Risović je nastavila sa fantastičnim odbranama, ulivala sigurnost i gurala ekipu ka pobedi i ukupno zabeležila čak 18 odbrana.

FOTO: STARSPORT

Fantastičnom golmanu Srbije je uoči večerašnje utakmice, predsednica Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić uručila priznanje za najbolju rukometašicu Srbije u 2021. godini, a večerašnjim izdanjem je samo potvrdila izuzetnu formu. Švedska je pokušavala, ali na današnjem susretu uspevala tek da periodično smanjuje vođstvo Srbije.

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Jelena Lavko sa 6 i Marija Petrović sa 5 golova, dok se u redovima Švedske istakla Hagman sa 10 pogodaka.

Dve ekipe će se već prekosutra ponovo sastati u okviru 4. kola kvalifikacija za EHF EURO 2022. Utakmica je na programu u subotu, 5. marta od 17:00 časova u Istadu.

KVALIFIKACIJE ZA EHF EURO 2022

SRBIJA – ŠVEDSKA 24:21 (10:9)

SRBIJA: Radosavljević 4, Trifunović, Vukajlović, Bogojević 2, Lavko 6, M. Agbaba, Janjušević 1, Risović (18 odbrana), Radojević 2, Kocić, Kovačević, Lovrić 1, Stoiljković 3, Liščević, Petrović 5, Graovac (1 odbrana)

ŠVEDSKA: Bundsen (15 odbrana), Melegard, Stromberg, Blom 2, Roberts 2, Petren 2, Ride, Dano, Lagerkvist, Lindkvist 2, Hagman 10, Torleifsdotir 1, Hanson 1, Karlson 1, Gulberg, Danielson

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter