0
Domaći fudbal

Fudbal Mirko Vucinic, soccer player from FC Roma (Italy) Beograd, 02.01.2006. foto: Srdjan Stevanovic

MIRKO VUČINIĆ PO PRVI PUT OTVORENO: Evo zašto nije došao u Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 03.03.22 u 11:58

Bogata karijera legendarnog crnogorskog napadača!

Mirko Vučinić je jedan od fudbalera koji su obeležili noviju istoriju fudbala na ovim prostorima. Strelac je ‘het-trika’ protiv Hrvatske, a u razgovoru za ‘Informer’ otkrio je neke detalje vezano za tu utakmicu:

‘Sećam se tog het-trika, bio sam presrećan. Bio mi je problem što me ne zovu u A tim. Igrao sam u Italiji, davao sam golove, ali tadašnji selektor Pižon nije me pozivao. Tek posle tih golova Hrvatima počeo sam da dobijam poziv u seniorski tim.’ – rekao je Mirko i potom dodao da ga je povreda sprečila da ode na Svetsko prvenstvo.

SPORT FUDBAL REPREZENTACIJA SCG HRVATSKA MLADI U21 Mirko Vucinic 12.11.2005. foto: Pedja Milosavljevic

‘Trebalo je da idem i na Svetsko prvenstvo 2006. godine, ali sam povredio to famozno koleno. Onda su se države razdvojile. Izabrao sam Crnu Goru, nisam se premišljao ni sekund. Većini igrača reprezentacija donosi i vidljivost na tržištu i transfer. Ali ja sam sa 19 godina bio najbolji mladi strelac u Seriji A. Uz dužno poštovanje prema reprezentaciji, nije mi u tom smislu bila potrebna!’

SPORT FUDBAL REPREZENTACIJA SCG HRVATSKA MLADI U21 Mirko Vucinic 12.11.2005. foto: Pedja Milosavljevic

Bio je veoma blizu da postane fudbaler Crvene zvezde, ali se sve nekako izjalovilo.

‘Zvezda je nešto posebno. To je najveći klub sa ovih prostora. Zvao me je Terzić, ali ja nisam bio u stanju da igram, koleno mi je bilo nagrđeno. Osim toga, imao sam ugovor sa Al Džazirom i rekao sam to Terzi. On mi je odgovorio ‘Ma samo ti kaži jesi li spreman da dođeš, sve ćemo rešiti’. Međutim, nisam bio spreman. Ja volim Zvezdu. Navijao sam za nju kao mali, navijam i danas, s tim da sad to malo drugačije gledam. Svi znaju šta znači kad neko na Balkanu igra za Zvezdu. To je i u Italiji personifikacija fudbala sa ovih prostora. I deci pričam o Zvezdi, kakav je to klub, kakva atmosfera!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter