0
Tenis

FOTO: Twitter/@WTA/screenshot

UKRAJINKA KOJA JE ELIMINISALA RUSKINJU: „Bio je poseban meč za mene, sav novac sa turnira doniram vojsci“! (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.22 u 09:48

Teniserka emotivna nakon pobede!

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina eliminisala je Anastasiju Potapovu iz Rusije sa turnira u Montereju rezultatom 2:0 po setovima (6:2, 6:1), a usled ruske invazije na njenu zemlju meč je bio pod posebnom lupom javnosti. Ukrajinki je trebalo svega 64 minuta tenisa da se plasira u narednu rundu, a tamo je čeka Viktorija Tomova iz Bugarske.

Trenutno 15. igračica sveta je imala izuzetno emotivno obraćanje publici, uz to je na meču nastupala u odevnoj kombinaciji koja reprezentuje zastavu te zemlje, ali i celom svetu nakon trijumfa:

„Danas je za mene bio veoma poseban meč, od samog starta sam morala da budem spremna za sve što može da se dogodi. Sav novac koji zaradim na ovom turniru doniraću ukrajinskoj vojsci. Ni za šta ne krivim ruske sportiste, oni nemaju nikakvu krivicu za sve ovo“, izjavila Elina Svitolina koja kasnije ove godine puni 28 godina.

Svitolini je najviši plasman na WTA listi bila 3. pozicija gde se našla u septembru 2017. godine, a najveći uspesi do sada su joj polufinala Vimbldona kao i US Opena, a na Olimpijskim igrama u Tokiju je uzela bronzu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter