0
ATP

FOTO: Twitter/@AbiertoTelcel

NOVI UDARAC ZA RUSIJU, SADA JE ATP U CENTRU PAŽNJE: Suspenzije za dve države, pogledajte novi izgled teniske rang-liste! (FOTO)

Objavljeno: 02.03.22 u 14:50

Veliki potez čelne teniske organizacije!

Tensika asocijacija profesionalac, poznatija kao ATP, i Ženska teniska asocijacija, WTA, uklonili su obeležja pored ruskih i beloruskih tenisera kao plod odluke o suspenziji te dve zemlje. Tako da će Danil Medvedev, Andrej Rubljev, Aslan Karacev, Ilija Ivaška i ostali biti bez ikakvih sankcija, ali uz njih ne može ići bilo kakvo obeležje Rusije ili Belorusije.

FOTO: ATP Tour/Screenshot

„Igrači iz Rusije i Belorusije će nastaviti da se takmiče na međunarodnim teniskim turnirima, ali će morati da igraju pod neutralnim obeležjima, bez zastava i himni, do daljeg obaveštenja“, navodi se u saopštenju, a veliki broj ruskih tenisera je žestoko osudilo dejstvo njihove zemlje na teritoriji Ukrajine, pa se sumnja da će doći do radikalnijih poteza.

Pre ovoga je došlo do suspenzije Ruske teniske federacije od strane Internacionalne teniske federacie (ITF), kao i zabrana svih turnira pod njenim okriljem na ruskoj teritoriji:

Međunarodna teniska federacija osuđuje rusku invaziju u Ukrajini i pridruživanje Belorusije. Osim što ukidamo sve ITF turnire u tim zemljama, Odbor ITF-a je danas odlučio da odmah suspenduje Teniski savez Rusije i Teniski savez Belorusije iz članstva i učešća u svim međunarodnim takmičenjima do daljeg – navodi ITF u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter