0
Domaći fudbal

FOTO: Miroslav Todorović

‘GLUPO JE PRIČATI O MOTIVACIJI’: Stanojević već ‘zaboravio’ na poraz od Zvezde, evo kako je prošao sastanak sa igračima posle fijaska u derbiju!

Objavljeno: 02.03.22 u 16:50

Fudbaleri Partizana sledećeg četvrtka igraju novu utakmicu u Evropi, ali pre toga očekuje ih duel sa Mladosti iz Lučana u okviru Superlige Srbije.

Četa Aleksandra Stanojevića izgubila je u 166. večitom derbiju od Crvene zvezde rezultatom 2:0, ali to nije ‘poljuljalo’ crno-belu ekspediciju, koja maksimalno motivisano čeka predstojeće mečeve.

Pred narednu utakmicu sa superligašem iz Lučana, strateg Partizana Aleksandar Stanojević na konferenciji za medije rekao je da njegov tim ovaj meč čeka sa velikom željom.

– Imamo utakmicu kao i svaku do sada, znamo šta nam je činiti, svi igrači su u stroju koji su i bili u poslednje vreme, nemamo kadrovskih problema. Čekamo utakmicu sa velikom željom da pokušamo da se vratimo na pobednički put koji smo imali, spremni smo da pokažemo karakter, znanje i umeće i da se vratimo tamo gde nam je mesto – rekao je Stanojević.

Upitan je trener crno-belih kako motivisati fudbalere posle poraza u derbiju.

– Sastanak je bio dva dana posle derbija. Sastanak je bio normalan, realan, konkretan, direktan, ukazali smo na probleme koje smo imali, na stvari koje su nam se desile. Motivacija? To sam već rekao više puta, glupo je pričati o motivaciji u Partizanu. Sam trening je motivacija, a ne utakmica, dešavali su se porazi i ranije, pa sam se vraćao. Mi imamo ekipu koja je mnogo napravila, neke velike stvari do sada da bi nas poremetilo nešto. Ako nešto može da nas poremeti, onda nismo pravi. Nemamo nikakav problem motivaciono.

Stanojević je ponovo morao da analizira večiti derbi.

Već sam rekao, ne znam da li ste gledali šta sam pričao. Jedan razlog (lošeg izdanja) je što nas je Zvezda neutralisala načinom igre, mislim nisu bili nešto opasni, a drugi razlog je umor od meča sa Spartom. Nije ovo alibi, ali je teško odigrati dve utakmice takvog intenziteta u tri dana. Isto sam ovo rekao i posle derbija. Znate, pita se nešto i protivnik. Zvezda je, na primer, imala 29 faulova, mi duplo manje i nismo na to odgovorili. Nema tu alibjia, a od ostalim taktičkim sitnicama ne želim da ulazim u detalje, neću sad.

Što se tiče naredne utakmice, šef stručnog štaba ‘parnog valjka’ izrazio je veliko poštovanje prema Mladosti iz Lučana.

Mladost je izuzetna ekipa, mi sad imamo težak raspored. Poštujem svaku ekipu, Kragujevac, Spartak, mi tamo funkcionišemo, bez obzira da li imamo 19 u nizu ili izlazimo iz poraza. Ne gubimo samopouzdanje, pa nismo treći u ligi, nismo ispali iz Evrope letos! Mi smo odlična, sjajna ekipa koja ima odličnu sezonu. Prvi smo, najbolja gol razlika. Da li ja sada treba javno da hvalim da vi ovde vidite da imamo samopouzanje. Ok, izgubili smo, nije tragedija. Nema to veze sa samopouzdanjem, za dizanje. imamo ga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter