4
Domaći fudbal

Zvezdan Terzic Fudbal-Super League Season 2021/2022 Proleter Novi Sad v Crvena Zvezda Novi Sad, 20.02.2022. foto: Starsport.rs ©

ZVEZDAN TERZIĆ IZUZETNO ZADOVOLJAN: Ja sam personifikacija Crvene zvezde, nikada veća razlika između nas i Partizana!

Objavljeno: 01.03.22 u 11:45

Prvi čovek Crvene zvezde nakon derbija!

Prvi čovek Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, gostovao je na televiziji K1 na kojoj je vidno zadovoljan pričao o mnogo različitih stvari, a najviše o derbiju. „I srećan sam i ponosan, ali navikao sam na to“, odogovorio je na pitanje na to kako se oseća nakon dobijenog derbija.

Terzić kaže da nije imao ni malo sumnje u pobedu Zvezde:

„Nikad nisam bio mirniji pred derbi nego sada. To sam i rekao igračima dan pred utakmicu kada sam ih okupio. Rekao sam im ono što čitava fudbalska Srbija misli: da nikad u poslednjih 30 godina nije bila veća razlika u kvalitetu između Crvene zvezde i Partizana. Rekao sam i da je kvalitet na njihovoj strani i da moraju pobediti. To je opšte prihvaćeno mišljenje, da Crvena zvezda nikad nije bila jača u poslednjih 30 godina“ – a rekao je da bodovi ne smeju da se gube: „Potrošili smo tih pet bodova protiv Surdulice nedopustivo, jer se desio trenutak opuštanja koji ne sme da se dešava“, istakao je Terzić.

Zvezdan Terzic FK Crvena Zvezda 28.12.2021. Srbija, Beograd (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Terzić je svestan da borba još dugo traje:

„Ima još dosta da se igra, bilo nam je jako važno da pobedimo ovaj derbi i priđemo na dva boda. I kada smo imali -5 rekao sam da ćemo biti šampioni. Sve se mi pitamo! Ako si bolji, pobedi Partizan u derbiju, ali ovo je bilo samo prvo poluvreme“.

A izuzetno je zadovoljan i kvalitetom samog derbija:

„Ovo je jedan od najboljih derbija u poslednje vreme. Zvezda ne samo da je pobedila Partizan i uzela tri boda, već je to učinila dominantno. Mislim da smo ih pojeli, dominirali smo i držali konotrolu nad utakmicom, pobeda se nije dovodila u pitanje“, smatra Terzić pa dodaje: „Moram da pohvalim ceo derbi, odavno nije bio korektniji. Izjava Saleta Stanojevića posle utakmice je za pohvalu, džentlmenska i u duhu fer-pleja. Često je posle derbija jedna strana nezadovoljna i ima neki alibi. Partizan ovaj put to nije imao, što nama jako znači“.

Zvezdan Terzic Partizan – Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Uporedio je odnos snaga Partizana i Zvezde na zanimljiv način:

„Hajde izađi u ring sa Tajsonom i napadaj. Nemoguće je. Zvezda je toliko dominantna. Izašli smo hrabro, često kvalitet bude sputan nervozom zbog velikog uloga, a ovde je stvarno bio veliki ulog“.

Zvezdan je takođe pričao o njegovoj ulozi i koliko je važan za Crvenu zvezdu:

„Igrači slušaju trenera Stankovića, on je šef strulnog štaba i odlučuje za sportske stvari i komunicira sa njima. Trenera i igrače biram ja. Svestan sam da za svaku njihovu grešku konsekvence snosim ja. Ja da sam imao kvalitetniji izbor doveo bih trenera koji neće grešiti. Moja obaveza je da stanem iza trenera. Ja sam doveden u Crvenu zvezdu da bude šamopion, a ne druga. Ako je druga to znači da nešto nije u redu. Svi sa strane mi kažu da ne može Crvena zveda svake godine da bude šampion, ali ja sam tu da bude. Ako je druga, onda je „nešto trulo u državi Danskoj. Ja po komandnoj odgovornosti nudim ostavku. Možda sam preuzeo previše odgovornosti na sebe, ali zaista tako mislim“ – a dodao je i sledeće: „Znam da nije dobro ovo što ću reći, ali tako je – ja sam postao personifikacija Crvene zvezde. Kada se kaže Crvena zvezda misli se na Zvezdana Terzića i ja od toga ne bežim. Ja sam direktor firme, odgovorno lice pred zakonom“.

Zvezdan Terzic i Svetozar Mijailovic Kairat – Crvena Zvezda foto: Nikola Mitic/STARSPORT

Po Terziću ovo je najuspešniji period od osnivanja Zvezde:

„Za ovih osam godina što smo uradili od dolaska u klub, imajući u vidu situaciju u kojoj je Crvena zvzda bila 2014. kada je bila pred bankrotom, mislim da je ovo najveći uspeh Crvene zvezde od njenog osnivanja. Kada analitičari budu analizirali, ovaj period biće predstavljen kao jedan od najslavnijih u istoriji kluba. Od bankrota smo stigli do stalnog učesnika Lige šampiona i Lige Evrope. To što smo uradili izučavaće se na fakultetima ekonomije. Ne znam koja je još to srpska kompanija 35. u Evropi u svojoj branši“, zaključio je Terzić.

 

 

0
0

4 Komentara

      • Personifikacija zvezde Zvezdan!
        He he super nabildovani Terza narcis i pripada tamo gde je! Samo interpolovac biceš ti jednom po zasluzi gde si trebao odavno da budeš. Samo lagano.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter