0
Košarka

FOTO: Twitter/@okcthunder/screenshot

SAKRAMENTU DERBI ZAČELJA ZAPADA: Pokuševski punio sve kolone, Aleksander je zver ali treba mu pomoć! (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.22 u 08:42

Kingsi slavili u Oklahomi

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su u gostima Oklahoma Siti Tanderse rezultatom 110:131 i tako odneli trijumf nad rivalom sa dna tabele. Veći deo meča je prošao u smenjivanju na mestu ekipe u prednosti, niko nije mogao da napravi dvocifrenu razliku sve do sredine trećeg perioda. Tada Kingsi ubacuju u brzinu više i postižu 40 poena za četvrtinu, a potom počinju i sa jačom odbranom u završnici i tako dolaze do brejka.

U porazu domaćeg tima sjajan meč je odigrao Šaj GildžosAleksander sa 37 poena, 7 skokova, 10 asistencija i tri ukradene lopte, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Od saigrača su mu pomagali Oliver Sar sa 12, Tre Man je dodao 11, a Vik Krejči je meč završio sa 10 poena. Jedini srpski košarkaš koji se sinoć našao na parketu, Aleksej Pokuševski, upisao je 9 poena, 8 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte za 25 minuta na parketu.

Kod pobednika je bilo čak 6 dvocifrenih, strelce je predvodio Dearon Foks sa 29 poena i 10 asistencia, Tre Lajls je dodao 24 poena, Harison Barns je upisao 23, po 14 su imali Domantas Sabonis i Donte Divićenco, s tim da je Litvanac ubeležio i 16 skokova, a poslednji dvocifreni bio je Dejvion Mičel sa 13.

Ove dve ekipe su na samom dnu zapada, Sakramento je 13. sa skorom od 22 pobede i 40 poraza, dok je Oklahoma poziciju ispod sa samo 19 pobeda i 41 porazom. Jedina gora ekipa od njih je Hjuston koji je trenutno u seriji od 9 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter