0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@pfc_arsenal

RUSI NA KRAJU OSTAJU I BEZ IGRAČA U KLUBOVIMA: Svi mogu da napuste Rusiju, FIFA lobira za takav scenario, evo koliko će biti slobodnih fudbalera na tržištu!

Objavljeno: 01.03.22 u 11:29

Egzodus stranaca u Premijer ligi!

Nakon što su suspendovali reprezentaciju i Spartak iz Moskve usled invazije Rusije na Ukrajinu, vodeći ljudi u svetskom fudbalu rade sve što je u njihovoj moći da još više naškode ruskim klubovima. Naime predstavnička organicaija više od 65.000 fudbalera širom sveta, FIFPRO, zatražio je od FIFA da promeni pravila i da dozvoli fudbalerima da izađu iz ugovora sa klubovima iz ove zemlje potpuno besplatno.

Sukob koji sve više eskalira čini nam se razlogom da možemo da raskinemo ugovor bez plaćanja kompenzacije klubu. Sada razgovaramo o tome – rekao je član odbora FIFPro i direktor VVCS Luis Everard a potom nastavio – Tražili smo od FIFA to da uradi. Ovo je mera koja bi uskoro mogla da bude usvojena. Zbog rata bi igračima trebalo omogućiti da raskinu ugovor bez nadoknade – završio je Everard.

U Rusiji trenutno igra 133 inostrana fudbalera, od čega osam srpskih internacionalaca sa manjom ili većom ulogom: Đorđe Despotović, Uroš Radaković i Goran Čaušić (Arsenal Tula), Miroslav Bogosavac (Ahmat), Dominik Dinga (Ural), Nemanja Miletić (Ufa), Ivan Miladinović (Nižnji), Nemanja Glavčić (Himki).

FOTO: Instagram
FOTO: Twitter/@pfc_arsenal

Prema sajtovima najskuplji fudbaler u prvenstvu je Malkolm iz Zenita, a u prvih fudbalera koji se procenjuju na najveću novčanu vrednost u čitavoj ligi svi igraju u klubu iz Sankt Peterburga koji će snositi najveće posledice ukoliko dođe do ovoga, a ostali klubovi u Evropi će imati veliki broj besplatnih transfera ko je će moći da obezbede usled ogromne ponude kvalitetnih slobodnih igrača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter