0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@Atalanta_BC

RUS I UKRAJINAC ZAJEDNO U ATALANTI: Ruski fudbaler poziva na mir zagrljen sa Ukrajincem, Italijan opisao njihov odnos!

Objavljeno: 01.03.22 u 11:48

Iz celog sveta stiže podrška Ukrajini!

Nakon što je Rusija počela invaziju na Ukrajinu mnoge stvari više nisu iste, a to se izuzetno oseti i na dešvanjima u sveri sporta. Naime, sinoć nakon pogodka Aleksej Mirančuk iz poštovanja prema Ukrajincima i svom saigraču Mirančuku nije proslavio svoj gol, a poznato je da je on, kao gotovo svi ruski sportisti širom sveta, osuđuje invzaciju svoje države.

Kako je izgledala situacija između Mirančuka i njegovog saigrača Ruslana Malinovskog koji je iz Ukrajine u trening centru Atalante, podelio je italijanski fudbaler Mateo Pesina na svom instagram nalogu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matteo Pessina (@pessinamatteo)

„Čini vam se kliše da čujete da još jedan fudbaler poručuje „Ne ratu“. Čini vam se banalnim po ko zna koji put da čujete da je rat pogrešan. Ali da je zaista to tako banalno, ne bismo sada, u 2022., bili u situaciji u kojoj to moramo da ponavljamo“.

Već danima razmišljam o tome, ali nisam našao odgovor na pitanje: Kako je moguće da se sve ovo događa nakon patnji koje smo prošli poslednje dve godine?“

„U našoj svlačionici dva naroda koja ratuju imaju lica Ruslana i Alekseja. „Mali“ je introvertan, ali uvek na raspolaganju i jakog karaktera. „Aim“ je jednostavan dečko, možda najbolji kojeg znam. Stidljiv, ali i strastven poput mene. Kada je ratno ludilo okrenulo Rusiju protiv Ukrajine, oni su se zagrlili u Zingoniji. Njihovom zagrljaju pridružili smo se svi i nastavićemo tako u ovim teškim vremenima, jer smo mi velika porodica. Ovako fudbal ujedinjuje ono što ljudska zloba pokušava da podeli. Zaustavite rat u Ukrajini!“ – poručio je Pesina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter