0
Ostali sportovi

FUDBAL, BEOGRAD, 23. Mar. 2011. - Predsednik vlade Ruske federacije Vladimir Putin (C) i Mirko Cvetkovic posmatraju prijateljski duel mladih timova Crvena Zvezda i Zenita klub iz Sankt Peterburga ciji je navijac. Foto: Starsportphoto

NOVA REAKCIJA NA RAT: Putinu oduzeli još jedan crni pojas!

Objavljeno: 01.03.22 u 16:50

Ovo je posledica dešavanja u Ukrajini.

Vladimir Putin, predsednik Ruske federacije, više neće u vlasništvu imati crni pojas u tekvondou, pošto mu je Svetska tekvondo organizacija to zvanje oduzela.

Ovo je reakcija na ratne sukobe u kojim trenutno učestvuje Rusija, a na teritoriji Urajine. Podsetimo, Putin je proteklog vikenda ostao i bez statusa počasnog predsednika Svetske džudo federacije, a nakon to ga mu je oduzeti i crni pojas.

– Svetska tekvondo federacija osuđuje brutalne napade na nedužne živote u Ukrajini, koji se kose sa vizijom naše organizacije – ‘Mir je dragoceniji od pobede.’ Mi cenimo vrednosti poštovanja i tolerancije. U tom kontekstu naša organizacija je odlučila da povuče počasni crni pojas, deveti dan, koji je gospodinu Vladimiru Putinu dodeljen 2013. godine. Takođe, solidarisaćemo se sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, pa tako na takmičenjima pod našim okriljem neće moći da se prikazuju ruske i beloruske zastave, kao ni da se intoniraju himne ovih država. Naše misli su uz ukrajinski narod i nadamo se mirnom i brzom okončanju ovog rata, navodi se u saopštenju Svetska tekvondo organizacije.

Inače, Vladimir Putin je poznat kao veliki poštovalac borilačkih veština, a i sam se bavio džudom i sambom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter