0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

RUKOMETAŠICE SE SPREMAJU ZA ŠVEĐANE: Bergar svestan snage protivnika, povratnice donose veći kvalitet!

Objavljeno: 28.02.22 u 15:34

Selektor ženske rukometne reprezentacije pred duele sa Švedskom

Ovo je prvo okupljanje rukometašica Srbije od učešća na Svetskom prvenstvu u Španiji decembra prethodne godine, na kome je Srbija zauzela 12. mesto. Selektor reprezentacije, Uroš Bergar, govorio je otuscima sa završenog prvenstva kao i šta može očekivati od duela sa Švedskom:

„Pa sigurno da su bili teški rivali, imali smo Francusku koja je bila prva na Olimpijskim igrama, zatim Rusiju koja je druga, mogli smo neke odluke bolje da donosim protiv Francuza ali dobro, šta je tu je. Švedska je takođe bila četvrta bila, tu nas očekuje još jakih utakmica“ – započeo je Bergar.

Posle dužeg odsustva, zbog povreda, u selekciji su ponovo Sanja Radosavljević, Jelena Lavko i Jelena Trifunović, i toga se dotakao Bergar:

„Njihov povratak nam donosi kvalitet, mnogo će nam značiti. To su tri igračice koje su dosta bitne za reprezentaciju i sa njima dosta veći kvalitet. Pozvao sam i Anu Kojić, ona je otkazala prošle pripreme zbog povrede zgloda, i ona je naša budućnost“.

O samim Šveđankama:

„Dosta smo promenili ekipu u ovim kvalifikacijama. Imaju izuzetno brzu igru, igraju brz rukomet, klasičan onaj iz Skandinavije. Izuzetno su kvalitetni, imaju dva jako dobra golmana, videćemo kako ćemo probati da ih usporimo. Zelja svakog trenera je dobra odbrana, pokušaćemo najbolje moguće da im se suprostavimo“.

Jovana Jovović se raduje zbog atmosfere:

„Imamo sada vremena da probamo da se uigramo i spremimo u ovom periodu. Ovo mi je treće takmičenje, ali prvo pred svojim navijačima. Nadam se da će ovde u Zrenjaninu biti puna dvorana i da će biti sjajna atmosfera. Dosta nam znače starije saigračice, slušamo svaki njihov savet i nadamo se da će sve ići dobrim putem kao i u Španiji“.

FOTO: RSS

Jelena Lavko je rekla sledeće:

„Lepo je uvek biti tu sa reprezentacijom. Bio je težak period dok nisam bila sa devojkama, čudno je tako nešto nakon 10 godina uzastopnih okupljanja. Znala sam da sam deo toga, drago mu je što sam tu i mogu da pomognem. Ova hala mi je posebna, ovde sam igrala par utakmica, jako sam se lepo osećala, bilo je jako lepo navijanje, mislim da će biti dosta publike i ovog puta, očekujem pobedu i lepu atmosferu“.

Prvi dueli se igraju u martu sa Švedskom, a posle njih Srbiju do kraja kvalifikacija očekuje gostovanje u Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom, koja se 23. aprila igra u Srbiji.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter