0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ParmaCalcio

DELUJE KAO DA JE BUFON VEČAN: Potpisan novi ugovor, evo do kada će legendarni golman nastupati!

Objavljeno: 28.02.22 u 12:27

Jedan od najdugovečnijih fudbalera ikada

Legendarni italijanski golman, Đanluiđi Bufon, danas je produžio saradnju sa Parmom sve do 2024. godine, objavio je slavni klub na svom sajtu. Još neverovatnije zvuči podatak da je bivši golman Juventusa ozvaničio svoju vernost Parmi najmanje do svog  46. rođendana, tako da će možda to tada biti najstariji profesionalni fudbaler u Evropi.

Bufon je započeo svoju bogatu profesionalnu karijeru upravo na Tardiniju davne 1995. godine, a u svojoj karijeri koja je ušla u 27. godinu on je osvojio Svetsko prvenstvo 2006, deset titula prvaka Italije, imao je dva nastupa u finalima Lige šampiona bez trofeja. I niz individualnih nagrada od kojih su najistaknutije da je 12 puta bio najbolji golman Serije A i da ga je u dva navrata UEFA birala za najboljeg čuvara mreže.

Ove sezone je na golu bio 23 puta i primio isto toliko golova, a osam puta je sačuvao mrežu. Parma je trenutno trinaesta sa 32 boda, daleko od zone ispadanja ali i podjednako daleko od borbe za plasman u elitni rang italijanskog fudbala. Ukoliko odradi ugovor do kraja to će biti punih 29 godina profesionalnog sporta, zaista impresivno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter