0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FSHForg/screenshot

ALBANCI BEZ IKAKVE DILEME O PITANJU U UKRAJINI: Nećemo igrati nikakve utakmice sa Rusijom!

Objavljeno: 28.02.22 u 12:09

Poznat stav ljudi iz Albanije

Nakon početka ruske invazije na Ukrajinu koja traje već nekoliko dana, niz sankcija je uveden toj zemlji. Što se sporta tiče već ranije je saopšteno da Poljska, pa zatim i Švedska (potencijalni rivali u baražu za SP) neće igrati sa Rusijom ma kako se ona zvala i gde god nastupala, a najnoviji član te grupe je Albanija.

„Albanija nema nameru da igra nijedan meč u bilo kom sportu protiv Rusije, dok se ne završi okupacija Ukrajine i dok se ruske trupe ne povuku odatle“, rekao je Olta Džačka, ministar spoljnih poslova Albanije.

Albanija je trebala da igra u okvriu B ranga Lige nacija sa Rusijom, ali do toga izgleda neće doći. Vodeća svetska i evropska fudbalska asociacija (UEFA i FIFA) su istakle da Rusija može da igra svoje mečeve na neutralnom terenu bez grba, zastave i himne, i takođe bi nastupala pod nazivom Ruski fudbalski savez. To očigledno velikom broju saveza nije dovoljno da pristanu da igraju sa Rusima nakon onoga što rade u Ukrajini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter