0
Košarka

Svetislav Pesic, KS, Kosarkaski Savez Srbije, promocija, Septembar 26. 2021., Beograd, Srbija 29.9.2021. foto: Pedja Milosavljevic

PEŠIĆ PRED NOVI DUEL SA SLOVACIMA: ‘Čeka nas zahtevna utakmica, idemo pripremljeni i motivisani!’

Objavljeno: 27.02.22 u 14:57

Nakon pobede izvojevane u petak, 25. februara u hali „Aleksandar Nikolić“, reprezentacija Srbije će u ponedeljak, 28.2. ponovo igrati protiv selekcije Slovačke.

Srpski nacionalni tim se u subotu pripremao za utakmicu 4. kola prve runde kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo. Danas, „Orlovi“ preko Beča putuju za Levice, grad u kojem će se sutra od 18 časova sastati sa domaćom selekcijom Slovačke.

Pred polazak na put, selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić kaže:

– Pobeda koju smo u petak ostvarili nam je puno značila, pre svega zbog samopouzdanja naših mladih igrača. Utakmica koja nas očekuje će biti veoma zahtevna. Slovačkoj reprezentaciji je ova utakmica poslednja šansa za plasman među tri ekipe u našoj grupi i borbu za prolazak u narednu rundu. Mi smo održali jedan trening, kada dođemo u Levice ćemo imati još jedan trening. Analizirali smo našu igru, analizirali šta moramo da popravimo i to za sada izgleda dosta dobro. Idemo pripremljeni i motivisani da probamo da ostvarimo pobedu u utakmici koja nas očekuje – poručio je Pešić.

U pobedi Srbije od 75:63, u našem nacionalnom timu je bio i Aleksa Avramović koji je uprkos prelomu nosa, stavio zaštitnu masku i izašao na teren. Pred novu utakmicu protiv reprezentacije Slovačke, Avramović kaže:

– Biće sigurno teška utakmica. Uvek je izazov pobediti istog rivala u tako kratkom periodu, a pogotovu što je Slovačka u situaciji da više nema prava na poraz i da im je ova utakmica biti ili ne biti. U Beogradu smo izgledali solidno i nadam se da ćemo sutra na terenu izgledati još bolje. Naš cilj se zna, to je da u narednu rundu prenesemo što više pobeda, ali u ovom trenutku gledamo samo sutrašnji meč i želimo da sa dva pobede završimo ovaj kvalifikacioni prozor – naglasio je Avramović.

Utakmica Slovačka – Srbija, igra se u Hali sportova u Levicama, 28.02. od 18 časova.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter