0
Košarka

pehar titula Marko Keselj ABA Liga, Crvena Zvezda - Buducnost, finale, peta utakmica Belgrade, Serbia on April 22. 2019. 22.4.2019. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

STRANCI U REPREZENTACIJI?: Pogledajte šta o tome misli Marko Kešelj, njegov odgovor je mnoge iznenadio! (VIDEO)

Objavljeno: 26.02.22 u 14:54

Košarka je u Srbiji nikad aktuelnija, a nakon Kupa Radivoja Koraća, na red je došla i reprezentacija i nova tema za razmišljanje.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, nagovestio je da bismo uskoro u nacionalnom timu mogli da gledamo i strane igrače, a to je izazvalo brojne komentare. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, Marko Kešelj bio je gost Meridianove emisije „Penalty challenge“, pomogao u humanitarnoj misiji tako što je izvodio penale, a usput odgovarao i na zanimljiva košarkaška pitanja.

Naravno, nezaobilazna tema je i nedavno završeni Kup Radivoja Koraća.

– Kup je stvarno specifično takmičenje, to nije fraza i ne mora uvek favorit da pobedi i osvoji trofej. Dešavalo se i da u polufinalu kiksnu Zvezda ili Partizan, zaista je specifično takmičenje, ali ove godine smo to dominantno i krajnje profesionalno odradili i na kraju, možda i lakše nego što se očekivalo, osvojili taj trofej. Ali to nije bilo nešto što smo očekivali, imamo zacrtan cilj da osvojimo sva tri trofeja, prvi smo ispunili, idemo na sledeća dva – rekao je Kešelj.

Aktuelna tema je i potencijalno angažovanje stranaca u reprezentaciji Srbije, o čemu je govorio i selektor Svetislav Pešić više puta.

– To je malo komplikovanija tema, potrudiću se da kratko objasnim. Sistem takmičenja najpre ne valja, igrači igraju maltene svaki drugi dan, imaju brojna putovanja, presedanja, aerodrome… I na neki načn razumem igrače koji žele da se odmore, da provedu vreme sa porodicom i prijateljima nakon sezone, profesionalni košarkaši nisu roboti, A, u tim prozorima igra jedna ekipa, u sledećim druga, a onda na takmičenje ode treća ekipa… Tako je mladom igraču jako teško da se motiviše da dolazi na okupljanja, a zna da igra samo kvalifikacije, i da kada dođe Svetsko ili Evropsko prvenstvo verovatno neće biti u 12 izabranih. Za tu veliku zbrku između FIBA, Evrolige i nacionalnih saveza mora da se nađe neko rešenje, koje će da omogući da jednu zemlju na velikom takmičenju igra 12 najboljih igrača – kaže Kešelj i dodaje:

Ako mene lično pitate, ja sam protiv stranaca u našoj reprezentaciji, imamo dovoljno talentovane dece, sjajne igrače i dugu tradiciju osvajanja medalja kada su igrali samo naši košarkaši i mislim da je to pravac kojim treba ići. Pa , sada… Ako smo dovoljno dobri da osvojimo medalju – dobri smo, ako nismo – bićemo peti, šesti ili sedmi, ali našu reprezentaciju treba da predstavljaju srpski igrači.

Upitan je Kešelj i ko će, po njegovoj proceni, osvojiti trofej u ABA ligi, Evroligi i Evrokupu.

– Da znam odgovore na ta pitanja – došao bih u Meridianbet i obogatio bih se – našalio se Kešelj i dodao:

– Mogu da kažem da samo želim da se Crvena zvezda plasira u TOP 8, pa ćemo da vidimo dokle možemo da doguramo. Za Jadransku ligu znate i sami, a eto u Evrokupu želim Partizanu što bolji
plasman – rekao je Kešelj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter