0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

SRĐAN MIJAILOVIĆ: ‘Dokažimo da smo kadri da pobeđujemo u kontinuitetu’

Objavljeno: 25.02.22 u 08:30

Iskusni vezista pruža sjajne partije u dresu Brđana!

Posle poraza od Crvene zvezde ekipa Čukaričkog se brzo konsolidovala i pored brojnih kadrovskih problema uspela je da ostvari izuzetno važan trijumf protiv lučanske Mladosti. I to bez obojice startnih štopera sa prolećne premijere, Stefana Šapića i Uroša Drezgića, kao i veziste Srđana Mijailovića. Istakao je šef struke Saša Ilić da je ekipa sjajno reagovala protiv izuzetno iskusnog tima iz Lučana, da je bila dovoljno strpljiva i na kraju kadra da bez pomoći pomenute trojice igrača, ali i duže odsutnog kapitena Marka Docića, osvoji tri boda za nastavak evropskog puta. Taj susret je Mijailović posmatrao sa tribina.

– Nisam imao dilemu da će momci koji su nas suspendovane odmenili, posao odraditi na najbolji mogući način. Nije bilo lako protiv odličnog tima Mladosti, uvek su utakmice sa njima vrlo slične, sa mnogo borbe na sredini terena, uglavnom malo šansi. Drago mi je da je ekipa bila strpljiva, da je sačekala šansu i da je Rakonjac pogodio kad je to bilo najpotrebnije – pohvalio je ekipu Mijailović.

Na Banovom brdu nisu imali mnogo vremena da sabiraju utiske, s obzirom da ih čeka naporan ritam u naredna tri kola, uz dva teška gostovanja. Najpre će u petak (18 časova) igrati protiv Spartaka u Subotici, potom u sredu (18 časova) na Banovo brdo dolazi Napredak, pa sledi gostovanje Radniku u Surdulici.

– Ne biramo rivale, svejedno nam je, sigurno da je svaki rival do kraja prvenstva težak. A posebno to važi za Spartak, ekipu sa kojom igramo tradicionalno teške mečeve. Izuzetno su kvalitetna ekipa, sa sjajnim pojedincima, vrlo opasna pre svega na domaćem terenu. Imali smo dosta problema i u prvom meču pred našim navijačima, ali smo došli do pobede, uz malo sreće, autogolom Subotičana. Spartak bez dileme zaslužuje bolju poziciju na tabeli od trenutne, što nas poziva na dodatni oprez.

Nije Mijailović želeo da izdvaja pojedince u redovima Subotičana, već je pre svega istakao kolektiv.

– Siguran sam da će Spartak igrati sve bolje kako sezona odmiče, ali se isto tako nadam da će slično biti i sa nama. Vratio bih se na činjenicu da na svakoj poziciji imamo bar dva podjednako kvalitetna igrača, koja u svakom trenutku mogu da odgovore na izazove stručnog štaba. Smatram da je upravo to naša velika prednost do početka plej-ofa, a cilj nam je da sakupimo što više bodova pred doigravanje, da ostvarimo zalihu koja bi nam garantovala mirniji završetak Superlige. Za tako nešto je potreban kontinuitet, a na nama je da pokažemo da smo kadri da pobeđujemo u seriji – zaključio je Srđan Mijialović, koji je za Čukarički odigrao već 42 utakmice.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter