0
Domaći fudbal

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 24: Ricardo Gomes (L) of Partizan in action against Martin Vitik (R) of Sparta Praha during the UEFA Europa Conference League Knockout Round Play-Offs Leg Two match between Partizan and Sparta Praha at stadium FK Partizan on February 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

RIKARDO GOMEŠ ISKREN: ‘Ako ovamo nastavimo, ne brinem!’

Objavljeno: 25.02.22 u 12:08

Veliki uspeh ‘crno-belih’! 

Partizan je ispisao istorijski uspeh golovima Rikarda Gomeša (7’, 25’), u pobedi protiv Sparte iz Praga rezultatom 2:1 u revanš utakmici, za prolazak u 1/8 finala UEFA Evropa Lige konferencije, ukupnim rezultatom 3:1 iz dvomeča.
Nažalost, zbog dva žuta kartona, prvi već u 6-om, a zatim i drugi u 65-om minutu, što je automatski značilo i crveni, morao je ranije da napusti igru.
O uspehu koji je Partizan napravio, ali i o osećanjima sa kojim je napustio teren, za Partizanov sajt govori Gomeš.

– Da, smatram da je crveni karton bio loš trenutak u igri. Moje mišljenje je da ga nisam zaslužio. Ništa se tu ne može uraditi. Najbitnija stvar je pobeda, da smo prošli dalje, a sa tim ciljem smo i startovali u eliminacionom meču. Zadovoljan sam ovim rezultatom.

Liga konferencija, conference league, UEFA Partizan -Sparta, Beograd, Srbija 24.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Znamo da je Sparta Prag dobar tim, oni takođe imaju dobru istoriju, ali da li smatraš da smo ih na neki način iznenadili? Iznenadili ste ih od samog starta, možda nisu očekivali da će Partizan tako dobro odigrati ofanzivu.

– Da, smatram da je bitna stvar u ove dve utakmice što smo igrali izuzetno dobro na suparničkom terenu, a to je uvek veoma teško. Znamo da uz podršku koju imamo možemo igrati bolje, a mislim da smo danas smo to i pokazali, ali smatram da je najbitnija prva utakmica.

Bilo je izvanredno! Na stadionu bilo 14.800 navijača koji su podržavali crno-beli tim.

– Želim da se zahvalim svima! Oni su nam puno, zaista puno pomogli! Kada dođu na stadion i podržavaju nas, oni za nas tada predstavljaju još jednog igrača više u timu. Daju nam snagu i energiju, što stvara dobar osećaj i van terena.

Jedan od naših kapitena Saša Zdjelar ti je asistirao pri postizanju gola, takođe i Miloš Jojić.

– Njih dvojica su veoma značajni za naš tim – oni trče, asistiraju i postižu golove, možda malo više Jojić i dobro je za nas da imamo takve igrače. Oni predstavljaju lice onoga za šta se Partizan bori, a to su energija i kvalitet.

BELGRADE, SERBIA – FEBRUARY 24: Referee Georgi Kabakov of Bulgaria show red card to Ricardo Gomes (R) of Partizan during the UEFA Europa Conference League Knockout Round Play-Offs Leg Two match between Partizan and Sparta Praha at stadium FK Partizan on February 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Čini se da su večeras svi igrači hteli da postignu gol, odigrala se prava borba pred golom gostiju. Lazar Marković, zatim Kvinsi Menig, svi momci su davali maksimum pred golom.

– Svi mi smo pre svega igrali za Partizan i da naš klub pređe u sledeći krug takmičenja, ali naravno i da mi, igrači, želimo da postignemo gol i zbog sebe i zbog naših prijatelja i porodice, mada kao što sam već napomenuo – najvažniji je Partizan, bez obzira na to ko je postigao gol.

Sledi veoma važna utakmica u nedelju – večiti derbi.

BELGRADE, SERBIA – FEBRUARY 24: Queensy Menig (L) of Partizan in action against Martin Vitik (R) of Sparta Praha during the UEFA Europa Conference League Knockout Round Play-Offs Leg Two match between Partizan and Sparta Praha at stadium FK Partizan on February 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

– Izuzetno je važna, a kada je u pitanju derbi tu postoji dodatna motivacija. Moramo gledati na ovu utakmicu kao na tri boda, naravno sve se mora uzeti u obzir, suparnički tim je dobar, ali ne razmišljam o tome puno, jer zaista verujem u naš tim, igrače i stručni štab i u način na koji mi igramo. Ako tako budemo nastavili, ne moramo brinuti.

Meč nećete igrati na domaćem terenu, već na gostujućem koji će biti pun navijača Crvene zvezde, očekuje se više od 30.000 ljudi.

Martin Minchev Liga konferencija, conference league, UEFA Partizan -Sparta, Beograd, Srbija 24.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

– Da, to je u redu. Mi smo spremni na to, neće nas iznenaditi. Igraćemo pred punim stadionom, samo moramo zadržati čist um, biti pametni i boriti se kao i uvek – dati 100% od sebe, a verujem da će nas Bog blagosloviti i da ćemo na kraju biti zadovoljni.

Hvala ti puno. Znam da si tužan zbog crvenog kartona, ali ti svakako ulaziš u istoriju zajedno sa ostalim igračima i trenerom. Hvala ti i u ime navijača Partizana.

– Da, hvala svima, posebno navijačima na podršci i hvala na prilici da budem ovde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter