0
Domaći fudbal

head coach Nenad Lalatovic (C) Fudbal-Super League Season 2021/2022 Partizan v Radnicki Kragujevac Beograd, 20.02.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

INTERESANTNO U SUPERLIGI: Lalatoviću prvenac u Kragujevcu, Spartak nastavio crni niz! (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.22 u 20:10

Izuzetno zanimljiv takmičarski dan je iza nas

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca upisali su prvi trijumf sa Nenadom Lalatovićem na čelu stručnog štaba, Mladost je u Lučanima dobila Proleter i izjednačila se sa Novosađanima na tabeli, Radnički u Nišu sa Novim Pazarom podelio bodove, dok je Spartak u Subotici poražen od Čukaričkog, i tako upisao četvrti vezani poraz.

Na stadionu Čika Dači u Kragujevcu, domaći su upisali prvi trijumf ove polusezone. Ekipa Nenada Lalatovića je odigrala sjajno poluvreme, gde nisu dopustili gostima iz sa Voždovca da priprete, i golom Marka Mirića, nekadašnjeg člana Crvene zvezde, dođu do trijumfa. U drugom poluvremenu je slika bila potpuno drugačija, izabranici Aleksandra Linte su pretili iz svih oružja, ali do izjednačenja nije došlo.

FOTO: Jelena Grlić

U duelu koji je svojevrsna borba za gornji deo tabele, Mladost iz Lučana je, u jednoj izuzetno gruboj utakmici, savladala goste iz Novog Sada rezultatom 2:1. Prednost domaćima je doneo povratnik u Lučane, Radomir Milosavljević koji je u Srbiju došao ove zime iz Larise, u samoj završnici prvog poluvremena. U nastavku je Proleter bio nešto konkretniji, ali veteran Milan Bojović, nakon 20 minuta igre u drugom delu duplirao je prednost svoje ekipe. Novajlija u redovima Proletera, David Dunđerski, momak koji je ove zime došao iz Subotice, je u nadoknadi vremena smanjio prednost domaćih, ali gosti nisu imali snage za više.

U Nišu je viđena solidna utakmica, a završena je podelom bodova, 1:1. Nišlije je u prednost doveo japanski internacionalac Rijohei Mičibuči nakon deset minuta igre. Bod Pazarcima doneo je pozajmljeni igrač Crvene zvezde, Ibrahim Mustafa, nakon deset minut igre takođe, ali u drugom poluvremenu. Obe ekipe su do kraja utakmice pretile, domaći su bili konkretniji, ali do promene rezultata nije došlo.

U poslednjem meču današnjeg programa, Spartak je nastavio crni niz, nakon što je u Subotici poražen od Čukaričkog 1:2. Prednos ekipi sa Banovog brda doneo je iskusni Asmir Kajević nakon svega četiri minuta igre, dok je deset minuta kasnije mladi Miloš Rošević doneo izjednačenje. Ipak i pored remonta Spartaka ove zime Čukarički je ipak jedan od kandidata za Evropu, a to su pokazali u nastavku i golom Marka Rakonjca u petom minutu nastavka obezbedili trijumf. Spartak je do kraja utakmice napadao, ali su gosti iskusno uspeli da odole ofanzivi domaćih iz Subotice i odnesu sva tri boda za Beograd.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter