0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

REAKCIJA NA SUKOB: Šalke posle 15 godina obrisao logo ruske firme sa dresa zbog invazije na Ukrajinu

Objavljeno: 24.02.22 u 16:50

Reakcija nemačkog kluba na dešavanja u Ukrajini.

Fudbalski klub Šalke 04 iz Gelzenkirhena saopštio je danas da je uklonio logo glavnog sponzora sa dresa, kompanije ‘Gasprom’, a sve kao odgovor na sukobe koji se dešavaju u Ukrajini. Na ovaj način, nemački klub je odlučio da prekine saradnju dugu punih 15 godina.

Iako sa pomenutom firmom ima važeći ugovor o sponzorstvu, Šalke je odlučio da ga jednostrano raskine, a zbog ovog koraka će nesumnjivo trpeti finansijske posledice.

– Zbog poslednjeg razvoja situacije, Fudbalski klub Šalke je odlučio da ukloni logo glavnog sponzora Gasproma sa dresova. Umesto njega ubuduće će na dresu stajati samo ‘Šalke 04’, poruka je nemačkog drugoligaša.

Ova odluka je stupila na snagu odmah, o čemu svedoči i to da se trener ekipe Dimitrios Gramozi pojavio pred novinarima na konferenciji bez loga ‘Gasproma’ na opremi. Međutim, logo ‘Gasproma’ je i dalje satajao na tabli sponzora, iza njegovih leđa.


(VIDEO:YouTube/FC Schalke 04)

Inače, ‘Gasprom’ je kompanija koja sponzoriše brojne sportske kolektive. Naftni gigant koji je u većinskom vlasništvu ruske države jedan je od najvećih sponzora UEFA takmičenja, a ta tema bi mogla da bude predmet rasprave na sutrašnjem, vanrednom sastanku ove kuće, koji je sazvan baš zbog sukoba u Ukrajini. Takođe, tada će se raspravljati i o organizaciji finala Lige šampiona, koje je dodeljeno Sankt Peterburgu, i koje će, ako je verovati brojnim zapadnim medijima, Rusima biti oduzeto.

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter