0
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

PROLETER ŽELI TRI BODA U LUČANIMA: ‘Uvek idemo na pobedu, znamo koji su njihovi ciljevi!’ (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.22 u 16:28

Fudbaleri Proletera u sklopu 24. kola Superlige Srbije gostuju Mladosti u Lučanima.

Ta utakmica je na programu u petak od 16 sati, a Proleter je dočekuje na sedmoj poziciji sa 30 bodova, dok je Mladost na 11. mestu sa tri boda manje. U prvom delu sezone, Mladost je slavila u Novom Sadu sa 3:2.

Očekivanja su pred ovaj duel izneli pomoćni trener Sekula Rašiovan i golman Nikola Petrić.

– Znamo da nas očekuje iskusna i tvrda ekipa koja godinama unazad igra dobar i takmičarski fudbal i u svakom momentu znaju šta hoće. Mi smo na polusezoni odradili dobar posao što se tiče sastava, imamo dvoljan broj kvalitetnih igrača i u svaku utakmicu ulazimo da ostvarimo pozitivan rezultat. U Lučane idemo da nametnemo naš sistem igre i da se vratimo sa pozitivnim rezultatom. Mi idemo na pobedu, a videćemo sa čim ćemo se vratiti u Novi Sad, rekao je Rašiovan.

Mladost u ovaj duel ulazi posle pobede nad TSC-om i tesnog poraza od Čukaričkog.

– Ispratili smo te dve njihove utakmice, ali poučeni time da smo pobedili Radnički na teškom gostovanju i gde smo se suprotstavili Crvenoj zvezdi i da smo nezasluženo izgubili, očekujem da se iz Lučana vratimo neporaženi. Cilj su nam tri boda, jer su ambicije kluba takve da izborimo plej-of, pa da tamo vidimo za šta smo spremni, dodao je pomoćni trener tima s Slane bare.

Neće svi igrači biti na raspolaganju za ovaj meč.

– Sastav naše ekipe je dobar, u smislu da na svakoj poziciji imamo određen broj kvalitetnih igrača. Jovanović ima povredu zadnje lože i Andrejević zbog crvenog kartona neće igrati. Imamo Skopljaka i Marjanovića koji su alternative na tim pozicijama i ponavljam, ko god da ne igra, imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača koji mogu da odgovore na zahteve šefa, porčio je Rašiovan.

Čuvar mreže Petrić je istakao da Proleter uvek ide na pobedu.

– To je iskusna ekipa koja zna koje ciljeve ima. Mislim da je to ekipa za plej-of i da ne zaslužuju da budu na mestu gde su. Znamo da će biti teško, ali znamo i naše ciljeve. Nevažno da li je to Crvena zvezda ili Mladost iz Lučana, mi idemo da pobedimo svaku utakmicu i znamo naše ciljeve, a to je plej-of. Nadamo se da ćemo se vratiti neporaženi, a priželjkujemo pobedu.

Upitan je čuvar mreže i da prokomentariše učinak mladih igrača, Tomovića koji je dao gol Crvenoj zvezdi, te Mitrovića koji je bio strelac protiv Radničkog

– Oni su sazreli iz utakmice u utakmicu i već su duže vreme sa nama, pogotovo Tomović. Kostantno pruža sve bolje partije i jedan je od najtraženijih igrača u Superligi. Donosi kvalitet ovom timu i nadam se da će nastaviti kao do sada, poručio je Petrić.

Superliga Srbije, 24. kolo

Petak

14.00 Radnički 1923 – Voždovac

16.00 Mladost – Proleter

16.00 Radnički – Novi Pazar

18.00 Spartak – Čukarički

Subota

14.00 Napredak – TSC

16.00 Vojvodina – Radnik

18.00 Kolubara – Metalac

Nedelja

18.00 Crvena zvezda – Partizan

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter