0
Domaći fudbal

Liga konferencija, conference league, UEFA Partizan -Sparta, Beograd, Srbija 24.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

FENOMENALNI RIKARDO GOMEŠ: Partizan srušio Spartu u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.22 u 20:46

Heroj crno-belih ranije završio meč zbog crvenog kartona!

U okviru druge utakmice 1/16 finala Lige konferencija, fudbaleri Partizana ugostilu su Spartu iz Praga. Nakon velikog podviga i pobede u prestonici Češke (0:1), crno-beli su pred svojim navijačima overili plasman u narednu fazu takmičenja. Ekipa Aleksandra Stanojevića odigrala je prvo poluvreme iz snova i slavila rezultatom 2:1. Heroj utakmice je dvostruki strelac, Rikardo Gomeš. 

Fudbal-UEFA Conference League Play-Off Second leg Season 2021/2022-Partizan v Sparta Prag
Beograd, 24.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pokušavali su gosti da strpljivo kreiraju svoje napade tokom uvodnih minuta meča. Nije im to polazilo za nogom i bila je primetna nesigurnost u defanzivnoj liniji Sparte. Stanojević je odlično pripremio svoje izabranike i Partizan je od samog starta pretio u tranziciji i neprestano je čekao grešku rivala.

Igrao se 7. minut utakmice kada je Saša Zdjelar ‘ukrao’ loptu na polovini gostujućeg sastava i brzo je uputio ka svom napadaču. Rikardo se odlično snašao i na prepoznatljiv način zatresao mrežu češkog velikana.

Crno-beli su bili izuzetno opasni po gol Sparte. Gosti su često rizikovali uključujući čuvara mreže u organizaciju igre. Golman Holec je u više navrata intervenisao glavom, a jednom prilikom je uz veliku muku uspeo da spreči loptu koja je išla pravo u njegovu mrežu. Jedan od defanzivaca Sparte je na vrlo neoprezan način želeo da proigra Holeca.

Nije se dugo čekalo na novu promenu rezultata. Crno-beli su u 24. minutu izborili udarac iz ugla, a Miloš Jojić je namestio loptu kod korner zastavice. Usledio je veoma precizan centaršut bivšeg veziste Borusije iz Dortmunda, a na skoku se najbolje snašao Rikardo Gomeš. Ponovo je fenomenalni napadač zatresao mrežu rivala, ovog puta nakon udarca glavom.

Bilo je jasno da Spartu očekuje gotovo nemoguća misija u nastavku meča. Mladi sastav Pavela Vrbe je povremeno uspevao da zapreti golmanu Popoviću, ali redovno je izostajala realizacija. Partizan je na kvalitetan način kontrolisao meč i sve je vodilo ka tome da crno-beli na rutinski način privedu susret kraju.

Nije se situacija mnogo menjala ni u nastavku utakmice. Sparta je svoju šansu i dalje tražila kroz veliki broj dodavanja, ali vicešampion Srbije je zatvorio prilaze golu.

Liga konferencija, conference league, UEFA Partizan -Sparta, Beograd, Srbija 24.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Uspeo je Partizan da zakomplikuje situaciju u 66. minutu. Drugi žuti karton na meču zaradio je Rikardo Gomeš. Nakon prve javne opomene u 6. minutu, napadač je zbog simuliranja isključen sat vremena kasnije.

Fudbal-UEFA Conference League Play-Off Second leg Season 2021/2022-Partizan v Sparta Prag
Beograd, 24.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Gosti su do kraja meča ublažili poraz i za nijansu popravili utisak. Mladi Adam Hložek je iskoristio asistenciju Hancka, možda i najboljeg igrača Sparte u oba susreta, pa je postavio konačnih 2:1 (3:1).

Partizan je pobedom ostvario veliki uspeh, kako lično, tako i za srpski fudbal. Crno-beli nastavljaju bitku na evropskoj sceni, a ime narednog rivala još uvek nije poznato.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter