0
Evrokupovi

FOTO: FC Barcelona @FCBarcelona/ Twitter

ĆAVIJEVA BARSA RAZBILA NAPOLI: Rendžers srušio nemačkog velikana! (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.22 u 23:15

Zanimljivo fudbalsko veče na terenima širom Evrope!

Ekspedicija Barselone pružila je fantastičnu fudbalsku predstavu na stadionu ‘Dijego Armando Maradona‘. Izabranici Ćavija Ernandeza savladali su domaći Napoli sa ubedljivih 2:4. Prvi susret odigran u Španiji završen je rezultatom 1:1. Barsa je bila bolji rival od prvog sudijskog zvižduka pa sve do kraja utakmice.

Kvalitet Katalonaca isplivao je na videlo! Navikli smo da posed lopte bude na strani Barse, ali ekipa iz LaLige bila je u značajnoj meri konkretniji rival kada je ofanziva u pitanju. Barselona je uputila 16 udaraca ka golu Napolija, dok je italijanski gigant zapretio u sedam navrata za nešto više od 90 minuta igre.

Gosti su do prednosti stigli već u 8. minutu! Nakon školski odrađene ‘kontre’, mrežu Napolija zatresao je iskusni Đordi Alba. U ulozi asistenta našao se nezaustavljivi Adama Traore.

Brzo je Barsa duplirala prednost! Frenki De Jong je iskoristio asistenciju Ferana Toresa u 13. minutu i povisio na već tada velikih 0:2.

Uspeo je Napoli da se rezultatski vrati u meč! Reprezentativac Italije, Lorenco Insinje, savladao je Ter Štegena u 23. minutu meča.

Uzbuđenjima u prvom periodu utakmice nije bilo kraja! U momentima kada su domaći navijači verovali da njihovi miljenici mogu do izjednačenja, Đerar Pike je pogodio za 1:3.Tada se igrao 45. minut susreta.

Pitanje pobednika rešeno je u 59. minutu. Pjer-Emerik Obamejang je pokazao o kakvom majstoru se radi, a nova asistencija delo je Adame Traorea. Doskorašnji rivali u Premijer ligi odlično sarađuju u redovima španskog velikana.

Konačan rezultat postavljen je u finišu meča, u 87. minutu. Poraz Napolija ublažio je Mateo Politano.

Fudbaleri Rendžersa uspeli su da sačuvaju prednost koju su stekli u Dortmundu, pa je i remi 2:2 bio dovoljan za prolaz u narednu rundu. Rendžers je u prvom susretu bio bolji na gostovanju popularnim Milionerima sa 2:4. Nema sumnje da je škotski gigant napravio veliki podvig!

Rezultati: 

Dinamo – Sevilja* 1:0 (2:3)

Lacio – Porto* 2:2 (3:4)

Olimpijakos – Atalanta* 0:3 (1:5)

Real Sosijedad – Lajpcig* 1:3 (3:5)

Betis* – Zenit –  0:0 (3:3)

Braga – Šerif – u toku, produžeci 2:0 (2:2)

Rendžer* – Borusija Dortmund 2:2 (6:2)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter