0
Domaći fudbal

FOTO: Miroslav Todorović

‘NEMAMO PRAVO NIKOME DA PRETIMO’: Stanojević ‘spušta loptu’ pred revanš sa Spartom, evo šta očekuje od utakmice! (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.22 u 13:21

Fudbaleri Partizana sutra će pokušati pred svojim navijačima da overe plasman u 1/8 finala Lige konferencije.

Pobedili su crno-beli Spartu u Pragu minimalnim rezultatom 0:1, ali to je tek prvo poluvreme. Drugo poluvreme ja na programu sutra, kada će četa Aleksandra Stanojevića imati priliku pred svojim navijačima da obezbede plasman u nerednu rundu novoformiranog takmičenja.

Ponosan sam na igrače, mislim da je ovo 14. utakmica u Evropi ove sezone. Imali smo razna očekivanja, ali oni su izneli sve do tada. Sutra bi trebalo da uživaju. Biće potpuno drugačije nego u Pragu, dosta će se rizikovati, pogotovu sa njihove strane. Sami smo sebi namestnuli pritisak zbog uspeha u Pragu. Idemo jako uz pomoć navijača – rekao je Stanojević na konferenciji pred sutrašnji meč.

FOTO: Miroslav Todorović

Trener crno-belih očekuje vrlo napornu utakmicu.

Dajte mi odmah 2:0, ali je i 1:0 dobar rezultat. Sve je otvoreno. Izašli su sa dva jaka derbija, sada su osvežili sa ovom pauzom. Rizikovaće i očekujem tešku i neizvesnu utakmicu. Oni igraju u najboljim sastavima. Imaju roster. Ne verujem da se čuvaju. Mi ćemo crpeti iz onoga što imamo – rekao je Stanojević, pa potom dodao:

– Svaka je utakmica je drugačija. Teren, protivnik i situacija određuju karakter meča. „Tuča“ je bila, iako su izašli u podmlađenom sastavu. Sve zavisi od aktera meča. Tako su igrali i protiv Slavije. Možda bude i otvorena utakmica, intezivni su i brzi i videćemo kako će izgledati.

Stanojević je govorio i o sastavu protivničke ekipe.

Rotiraju i imaju poletnu ekipu. Svaku utakmicu rotiraju i ne vidim nikakav problem kod njih. Ne razmišljamo na taj način. Imaju svoj stil. Brzi su i poletni i ko god da im igra, tako funkcionišu. Imamo plan, ali sve zavisi od mnogo faktora. Imaju momke koji su traženiji od naših. Reč je o reprezentativcima Češke. Godine nisu bitne, možda su čak i prednost. Nemamo pravo nikome da pretimo – rekao je Stanojević, i potom dodao da će publika sutra imati veliku ulogu:

Osećam veliku odgovornost zbog publike. Na mene neće uticati jer sam dugo ovde. Publika mora da nas usmeri na pozitivnu stranu, jer nije lako na terenu, pa momci nekad mogu da osete pritisak – kazao je trener crno-belih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter