0
ATP

Tennis Tenis-Adria Tour-Alexander Zverev dolazak Alexander Zverev (L) and Novak Djokovic (R) Beograd,11.06.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ĐOKOVIĆ STAO U ODBRANU ZVEREVA: ‘Razumem frustraciju! I ja sam u prošlosti pravio greške’ (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.22 u 23:53

Nemac je diskvalifikovan sa turnira u Akapulku!

‘Prvi reket sveta’, Novak Đoković, stao je u odbranu Saše Zvereva. Nemački as je napravio incident na turniru u Akapulku, sa kog je ubrzo diskvalifkovan. Zverev je udarao reketom u sudijsku stolicu, razočaran odlukama glavnog arbitra po završetku meča u dubl konkurenciji. Novak je poručio da ne podržava talve poteze, ali smatra da se to dešavalo mnogim igračima.

-Video sam šta se desilo, pročitao i Sašino saopštenje. Razumem frustraciju. Na terenu se nekada može svašta desiti. Ja sam u prošlosti pravio greške, imao izlive besa. Razumem kroz šta jedan igrač prolazi. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze – kazao je Novak i nastavio:

-Mislim da nije previše oštra odluka. Verujem da je ispravna u datim okolnostima. Naravno, teško je za jednog igrača da bude diskvalifikovan. Pre godinu i po dana sam imao sličnu situaciju na grend slemu, kada sam diskvalifikovan jer sam slučajno pogodio linijskog sudiju. Shvatio sam da je to bila greška i morao sam da prihvatim.

Navodi se da postoje šanse da kazna bude još ozbiljnija.

-Siguran sam da će ATP pogledati snimak, uzeti izjavu od sudije i doneti odluku. Nikad nisam za to da se igrači diskvalifikuju, kažnjavaju i slično. Saglasan sam sa onim što je Saša napisao kasnije u saopštenju. Priznao je grešku, da je njegov potez bio loš i da je predaleko otišao. Podržavam ga u tome. Svi smo ljudska bića, imamo mane i pravimo greške. Nije on jedini koji je to uradio. Imamo mmnoge primere kada igrači udaraju reketom u sudijsku stolicu. To se dešavalo. Flaše, torbe, mnoge stvari su bacane. Mnogo loših reči upućivano. Sašin slučaj nije jedini takav – zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter