1
AdmiralBet ABA Liga

Predrag Sasa Danilovic Dejan Bodiroga Komemoracija povodom smrti Dusan Duda Ivkovic, Septembar 20. 2021., Beograd, Srbija 20.9.2021. Belgrade Serbia foto: Srdjan Stevanovic/STARSPORT

BODIROGA GRMI: ‘Sistem licenciranja u Evroligi je apsurdan – ABA ligu drže agenti!’

Objavljeno: 23.02.22 u 10:21

Legendarni košarkaš je veoma ljut!

ABA liga iz godine u godinu sve je bliže činjenici da bi mogla da ostane bez mesta koje vodi u Evroligu.. U razgovoru za ‘Indexx’ – Dejan Bodiroga otkrio je svoje stavove.

‘Kad si prvak ABA lige, čega si zapravo prvak? Nisi prvak države. ABA liga je veštačka stvar. Kad je oformljena, ta je liga bila zamišljena da bude neka vrsta bivše jugoslovenske lige koja je uvek bila među najjačima u Evropi, ali nikad nije dala rezultat koji je trebala dati.’ – rekao je Bodiroga i potom dodao:

Dejan Bodiroga
Svetislav Pesic-Promocija knjige
Beograd, 12.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘ABA liga je praktično u rukama agenata koji je koriste kao platformu za plasiranje svojih igrača u Evropu ili NBA ligu. Klubovi su izgubili identitet i nemaju strategiju. Pre nekoliko godina sam rekao da je puno važnije da svaka država ima svoju ligu nego da se igra ABA liga i danas stojim iza toga.’

O Evroligi nema preterano lepo mišljenje:

Dejan Bodiroga
Svetislav Pesic-Promocija knjige
Beograd, 12.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘Apsurdan je taj sastav licenciranja. Evroliga je tako svela postojanje ABA lige ni na šta. Ovaj prostor je dao velike igrače, velike trenere, velike košarkaške radnike. Najpre su se iz ABA lige plasirala tri kluba, pa dva, sad je jedan, a sve ide ka tome da i taj jedan ne dobije šansu i da ovaj region, koji je dao nekoliko prvaka Evrope, bude izbačena iz Evrope.’ – rekao je i potom dodao:

‘To je apsurd i ne može se sve gledati kroz novac. Evroliga je najbolje takmičenje u Evropi, ali nedopustivo je da neko ko osvoji titulu prvaka Italije ne sme da igra u najjačem takmičenju u Evropi samo zato što nema licencu. Kako je moguće da se nekome zabrani da se takmiči s najboljima ako je to zaslužio.’ – zaključio je Bodiroga!

0
0

1 Komentara

  1. To sam godinama pricao i komentarisao dok je Partizan imao licencu za EL da ce domaca liga izgubiti smisao i da ce nam kosarka polako propadati. Svi su se usprotivili fudbalskoj superligi a ona godimama postoji u kosarci i niko od nje nema koristi sem pojedinaca. ABA liga i i ma nekog smisla jer pobednik igra EL i ne bi bilo dobro da bilo ko dobije licencu jer bi to tek onda bio propast kosarke na ovim prostorima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter