0
Ostali sportovi

FOTO: BAŠS

BEOGRADSKA ASOCIJACIJA ZA ŠKOLSKI SPORT POKRENULA SJAJNE PROJEKTE: Kreću Lige za sve škole!(FOTO)

Objavljeno: 23.02.22 u 21:17

Poruka je jasna – što više dece na sportskim terenima!

Beogradska asocijacija za školski sport napravila je pilot projekat, koji je danas i zvanično zaživeo. Naime, ova sportska organizacija je odlučila da još više pomogne mladima koji žele da se bave sportom, pa je tako napravljen projekat vredan svake pažnje. Umesto dosadašnjih turnira koji su održavani širom Beograda, stigla su i Prvenstva, pa će svi mališani sportisti /osnovne i srednje škole/ sa svih gradskih opština imati priliku da igraju ligaški, svaki vikend i tako odigraju veći broj utakmica nego ranije i steknu mnogo više iskustva.

Ovaj prokekat se odnosi na rukomet, košarku, odbojku i futsal, a juče su izvučene grupe za rukometni sport. Osnovne i srednje škole su raspoređene u četiri grupe po opštinama, a kuglice su izvlačili bivši legendarni sportisti Dragana Belojević, Željko Tanasković i Nedeljko Jovanović, sada sportski funkcioneri. Prisutne je sa svojim timom pozdravila predsednica BAŠS Vesna Ćilerdžić.

FOTO: BAŠS

– Beogradsk asocijacija za školski spor je poslednjih godinu i po dana radila na pilot projektu Lige školskog sporta. Počinjemo sa rukometom, pošto je prvi u kalendaru da bi smo dobili pobednika Beograda, koji će ići na republičko takmičenje. Imaćemo još tri sporta, košarku, odbojku i futsal u toku godine. Želimo da deca ne igraju turnirski, nego da napravimo ligu gde bi imali više aktivnosti tokom godine. Veliki broj dece se uključio u sistem školskog sporta, od petog do četvrtog srednje u takmičarski deo. Napravili smo projekat koji je podržalo Ministarstvo i Grad Beograd, a danas mogu da kažem da se sva deca iz našeg glavnog grada bave fizičkom aktivnošću – istakla je Dragana Pešić, gradska sekretarka za sport i omladinu.

Željko Tanasković, predsednik Evropske federacije školskog sporta obavio je žreb za srednje škole Beograda.

FOTO: BAŠS

– Jako je bitno da se na nivou Beograda organizuju školska takmičenja, konkretno u ovom slučaju rukomet. Nešto najlepše što može da se desi ovoj deci jeste kad im neko da šansu. Na ovaj način oni mogu da se ostvare u ovoj oblasti društvenog života. Povećaće broj mladih koji će se baviti fizičkom aktivnosti. Bitno je što imamo i podršku grada, da podignemo akcije na viši nivo. Ovakav ligaški tip takmičenja izrodiće buduće reprezentativce. Takođe biće sjajno posle nekoliko kola kada se oforme tabele, pa počne da se priča o ovim ligama – istakao je Tanasković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter