0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

NBA LEGENDA HVALI JOKIĆA: Predstavlja deo ljudskog duha, on je kreator boljeg puta ka sutrašnjici! (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.22 u 09:59

Bil Volton interesantno o Jokiću

Dvostruki NBA šampion i centarska legenda lige, Bil Volton, dao je interesantan intervju vezan za način igre Nikole Jokića:

„Zahvalan sam mu zbog načina na koji igra jer to predstavlja najbolji deo ljudskog duha u vidu inkluzije, prilike, žrtvovanja i discipline. On je briljantan. Rekao sam mu koliko sam srećan zbog razgovora i ponosan na njega i svega što je uradio. Uz to, stil, gracioznost, elegantnost, klasa koje donosi svaki dan su pravo osveženje“. rekao je Bil.

Zatim je pomalo ekscentrično nastavio sa pohvalama:

„On je kreativni genije. Vidi stvari koje drugi ne vide. Njegov smisao za tajming, pozicioniranje, balans, umeće. On predstavlja sve stvari koje volim u životu. Čast mi je što imam priliku da ga gledam. On je Kolorado. On je pionir. On je inovator. On je kreator novog i boljeg puta ka sutrašnjici“.

Volton je postao čuve kada je sa Portlandom uzeo titulu 1977. godine, a tada je finalu dobio Filadelfiju nakon velikog preokreta 4:2, posle dva poraza u prva dva meča. Tada je Volton, koji je ujedno i proglašen najboljim igračem tog finala, beležio 18 poena, 16 skokova i blizu 6 asistencija po meču. Nakon toga celu karijeru je nažalost imao ogromnih problema sa povredama, a preko 50 utakmica u sezoni je mogao da odigra tek u tridesetim, kada je i osvojio još jednu titulu, ovog puta sa Bostonom 1986.

A evo kako je izgledalo kada je Bil bio među najboljim igračima lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter