0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@GalatasaraySK

KAKVA LUDNICA U IZMIRU: Galatasaraj do tri boda golom u stotom minutu, četiri penala na utakmici, legendarni napadač nepogrešiv!

Objavljeno: 21.02.22 u 20:17

Goztepe nadigrao Galatu, ali ostao bez ičega

Potpunu ludnicu smo gledali u trećem najmnogoljudnijem gradu Turske u meču 26. kola šampionata te zemlje, a Galatasaraj je prekinuo crnu seriju u dobio Goztepe 2:3. Domaćin je bio bolji rival veći deo meča, ali drugi najtrofejniji klub Turske se ipak nije predavao.

Gosti su rano poveli preko Viktora Nelsona, koga se navijači Crvene zvezde sećaju iz dvomeča sa Kopenhagenom, nakon što je Danac glavom sproveo centaršut Mostafe Muhameda u mrežu Irfana Čana. Zatim u nadoknadi vremena prvog poluvremena sa bele tačke je bio precizan Šerif Ndaje, koji je to ponovio sa istog mesta i 20 minuta pre kraja utakmice.

Tu kreće potpuna ludnica, gosti iznervirani zbog dva penala protiv njih, blizu su zone ispadanja, tenzija nikada veća, a na teren ulazi Bafetimbi Gomis, legenda Galatasaraja koja se ove zime vratila u klub. Najpre je u 85. minutu nakon igranja ruke sviran jedanaesterac koji je Gomis realizovao, da bi par minuta kasnije VAR ponovo proveravao situaciju za potencijalni penal, ali sudija Kardesler ovoga puta nije dao kazneni udarac gostima. Ipak pet minuta kasnije je start defanzivca Goztepea sankcionisan novim kaznenim udarcem nakon reakcije iz VAR sobe, a Gomis je ponovo bio nepogrešiv i tako doneo sva tri boda Galati u 100. minutu utakmice.

Galatasaraj je upisao tek drugi trijumf u poslednjih 15 utakmica i tako se odmakao od opasne zone, i sada su na 13. poziciji, dok je Goztepe na poslednjem sigurnom mestu, samo bod iznad Giresuna, koji je prvi ispod crte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter