0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA DOMINIRA U NIŠU: Crveno-beli otišli na pauzu sa +21! (FOTO)

Objavljeno: 20.02.22 u 21:53

Ubedljiva prednost ekipe Dejana Radonjića!

U okviru velikog finala Kupa Radivoja Koraća, na terenu hale ‘Čair‘ u Nišu, snage odmeravaju večiti rivali. Nakon 20 minuta igre rezultat je 49:28 u korist Crvene zvezde. Ekipa Dejana Radonjića je u svim parametrima nadigrala crno-bele u prvom poluvremenu.

FOTO: STARSPORT

Počelo je izuzetno čvrsto na obe strane terena, a crveno-beli su prvi počeli da pogađaju. Izabranici Dejana Radonjića zaključali su sve prilaze svom košu i fenomenalnom odbranom zaustavili rivala u uvodnim minutima. Partizan više od pet minuta nije uspeo da poentira. Zvezda je napravila seriju 10:0.

Individualnim kvalitetom Kevin Panter je vratio crno-bele u igru. Amerikanac je pogodio dve brze trojke i crno-beli su se rezultatski približili rivalu. Delovalo je da će ekipa Željka Obradovića uspeti da dođe do izjednačenja, ali ponovo su crveno-beli zaigrali bolje. Stefan Marković je sa pet vezanih poena podigao atmosferu u redovima aktuelnog šampiona Srbije. Prva deonica završena je atraktivnim zakucavanjem Matijasa Lesora, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 20:13.

FOTO: STARSPORT

Druga deonica počela je pogotkom Ostina Holinsa za tri poena i crveno-beli su ponovo stekli dvocifrenu prednost. Poenima Dobrića i Voltersa Zvezda je povisila na +14. Na momente su crno-beli uspeli da ublaže prednost večitog rivala, ali Zvezda je serijama poena kažnjavala sve greške. Serijom 9:0 sredinom druge deonice, crveno-beli su poveli sa  +18. Nije Partizan uspevao da pronađe put ka košu i odgovori na fenomenalnu defanzivu i energiju ekipe Dejana Radonjića. Nakon asistencije Ivanovića, Kuzmić se odlično snašao i pogodio uz faul. Snažni centar je realizovao i dodatno slobodno bacanje. Na 30 sekundi do kraja Zvezda je povisila na maksimalnih 49:26, kada je Nikola Ivanović bio precizan u šutu za dva poena. Zek Ledej je smanjio na 49:28 i pri spomenutom rezultatu se otišlo na veliku pauzu.

Najefikasniji igrači u redovima crveno-belih bili su Stefan Marković i Nikola Kalinić sa po 10 postignutih poena.

U prvom delu meča Partizan su predvodili Kuruc, Lesor i Mur sa po šest poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter