0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ: ‘Moram da se prilagođavam zemljama gde se održavaju turniri! Nije sve u mojim rukama’

Objavljeno: 20.02.22 u 21:20

Novak je spreman za nove izazove!

‘Prvi reket sveta’, Novak Đoković, nalazi se u Dubaiju gde će odigrati prvi meč u ovoj sezoni. Novak je glavni favorit za osvajanje ATP takmičenja, bez obzira na sve probleme sa kojima se suočio prethodnih meseci.

Novak je u razgovoru za Kurir govorio o svim preprekama koje se nalaze ispred njega.

-Ovo jeste veoma jedinstveno iskustvo. Koliko će ovo pozitivno da utiče na moju igru – to ćemo videti. Ne, nužno samo ove nedelje, već u nastavku sezonu. Zavisi, naravno, koliko ću biti u mogućnosti da igram turnira. Nije sve u mojim rukama, već su morati da se prilagođavam pravilima zemlja gde se održava turnir. Turdim se da ovo iskustvo, koje imam u životu, da me sve ovo motiviše i oplemeni kako bih bio bolja osoba i na terenu i van njega – rekao je Novak i istakao da je svestan kakvu podršku ima.

-Nisam sam u celom ovom procesu, ima dosta ljudi koji su tu, koji me podržavaju i pokušavaju da me na neki način podignu i motivišu. Osećam se dobro i motivsan sam da igram svoj najbolji tenis ovde – istakao je Đoković i osvrnuo se na rad u organizaciji PTPA.

– Imamo već sada nekoliko stotina igrača i igračica koji su deo te asocijacije i ona mora da postoji nezivasino od bilo kojeg vladaćujeg tela ili organizacije u našem sportu. Trudiću se da dam doprinos da se proširi broj igrača u našem sportu koji mogu da žive od ovog sporta. To je nešto što je alaramantno i to je problem svih nas – zaključio je prvi reket sveta u razgovoru za Kurir.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter