0
ATP

Tennis-ATP Belgrade Open 2021- Novak Djokovic (SRB) v Alex Molcan (SVK) Belgrade, 29.05.2021. foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

TEATAR TENISKOG APSURDA DOSTIŽE VRHUNAC: Đoković može da igra do polufinala, a nakon toga ne sme ni da pređe ulicu!

Objavljeno: 19.02.22 u 09:39

U svetu tenisa se baš muče sa kovid protokolima

Izuzetno zanimljiv scenario je moguć da se odigra u Monaku za vreme teniskog turnira na kome se očekuje nastup Novaka Đokovića. Naime, kako pišu „Novosti“, svi protokoli u Monaku, koji su trenutno na snazi, odgovaraju Novaku, ali postoji samo jedan problem, iako turnir formalno jeste Masters u okviru Monte Karla, teniski tereni se nalaze fizički na teritoriji Republike Francuske.

Dilemu čiji će zdravstveni propisi da važe na turniru, razrešila je za „Novosti“ Katrin Šesa, zadužena za odnose s javnošću „Montekarlo Kantri kluba“.

Ulazak na kompleks „Roleks Monte Karlo“ mastersa biće uslovljen odlukama francuske vlade – bila je jasna  Katrin.

Ali ono što može da iznervira navijače Đokovića jeste da u Francuskoj, do skoro, rok za izuzeće restrikcija nevakcinisanih osoba usled preležanog koronavirusa je bio šest meseci, da bi od pre nekoliko nedelja taj rok smanjen na četiri. To bi značilo da se propusnica prvog reketa sveta proglašava nevažećom dan pre finala Mastersa po planiranom rasporedu. To znači da Novak, kao građanin Monte Karla, gde i zapravo živi već dugi niz godina, ne bi imao nikakve probleme da se slobodno kreće po svom gradu, sve do Avenije princeze Grejs, koja razdvaja dve države. Tako da bi u slučaju trijumfa u polufinalu, Đoković neometano mogao da dođe do sredine ulice, komotno sedne na nju, gleda u terene i dodelu pehara rivalu jer se nije pojavio na meču.

Novak Djokovic reacts
Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2021/22
Beograd, 14.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Stanje u svetskom tenisu sve više liči na parodiju, kao nešto što bi bilo viđeno u epizodi „South Park“ serijala, a ne u jednoj od organizacija u svetu sporta koja zarađuje toliko novca i ima ogroman broj pratilaca širom sveta. Ipak kako je sve više vakcinisanih, mere širom Evrope se popuštaju, nije nemoguće da se ipak nešto promeni u Francuskoj. Do tada, čekamo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter