0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NERANDŽIĆ PROMAŠIO PRODUŽETAK: Panter predvodio Partizan do pobede i zakazao susret sa večitim rivalom u finalu! (FOTO)

Objavljeno: 19.02.22 u 23:18

Odlična partija iskusnog beka!

U okviru drugog polufinala Kupa Radivoja Koraća, košarkaši Partizana odmerili su snage sa ekipom FMP-a iz Železnika. Izabranici trenera Stefanovića pružili su snažan otpor rivalu, ali Partizan je uspeo u nameri da opravda ulogu velikog favorita. Utakmica odigrana u hali ‘Čair‘ završena je rezultatom 92:89. Partizan je većim delom utakmice imao prednost, na trenutke i značajno ubedljivu. Povremeno su pretili Panteri, ali crno-beli su odbijali nalete. Ipak, zahvaljući sjajnoj igri u odlučujućoj deonici, FMP je uspeo da zapreti i viđena je drama u finišu.

FOTO: STARSPORT

Crno-beli su novom pobedom obezbedili plasman u veliko finale, gde će ukrstiti koplja sa ‘večitim rivalom’. Crvena zvezda je tokom dana bila bolja od Mege Mozzart (72:53).

FOTO: STARSPORT

Prva četvrtina protekla je u egal igri na obe strane terena. FMP je odlično parirao Partizanu, a popularni Panteri su nakon 10 minuta igre stekli tri poena prednosti. Bez obzira na kvalitetnu igru oba aktera, prvu deonicu obeležila je povreda centra crno-belih, Alena Smailagića. Mladi košarkaš je završio na parketu samo tri minuta nakon starta utakmice. Još uvek nije poznato o kakvoj povredi je reč, ali Smailagić je odmah otišao u svlačionicu. Izostanak talentovanog centra bio bi veliki hendikep za ekipu Željka Obradovića u finalnoj utakmici.

FOTO: STARSPORT

Trofejni stručnjak je daleko više razloga za zadovoljstvo imao u drugoj deonici. Partizan je u potpunosti ‘proradio’ u ofanzivi. Igrači FMP-a nisu uspeli da zatvore prilaze ka svom košu. Crno-beli su koristili svaku priliku da kazne i najmanju grešku protivnika. Izuzetno mlad sastav iz Železnika borio se da parira rivalu, ali nisu imali snage za konstantan egal. FMP je na trenutke uspevao da se približi, ali tada je na scenu stupao kvalitet koji crno-beli poseduju. Partizan je slavio sa 31:19.

Po završetku najduže pauze, crno-beli su uspeli da povećaju prednost. Skromna napadačka četvrtina za oba tima viđena je u Nišu. Partizan je kontrolisao prednost koju je stekao i mirnom igrom je pokušao da privede meč kraju. Nisu izabranici trenera Stefanovića želeli da odustanu. U nekoliko navrata je zapretio sastav iz Železnika, ali predstavnik Srbije u Evrokupu je imao spreman odgovor. Treći period igre završen je rezultatom 21:17 u korist crno-belih.

FOTO: STARSPORT

Pokazao je FMP koliko može da bude opasan! Četvrta deonica je u potpunosti pripala Panterima. Džons je briljirao na terenu i uspeo je da donese neizvesnu završnicu. FMP je ublažio prednost Partizana na samo -2. Povisili su crno-beli na +3, a Nerandžić je promašio šut za produžetak. Borbenost i želja za trijumfom bili su vetar u leđa košarkašima FMP-a. Partizan je na kraju uspeo da slavi uz veliku podršku publike.

FOTO: STARSPORT

Veliko iznenađenje i preokret u režiji FMP-a, sprečio je fenomenalni Kevin Panter. Amerikanac je utakmicu završio sa učinkom od 29 postignutih poena, tri skoka i četiri uspešna dodavanja. Dalas Mur je dodao 17 poena, skok i četiri asistencije. Zek Ledej se istakao sa 14 postignutih poena.

U redovima FMP-a briljirao je Brajs Džons. Sjajni košarkaš ekipe iz Železnika imao je poenterski obračun sa Panterom. Džons je ubacio 29 poena, uz 13 uspešnih dodavanja. Danilo Tasić je postigao 17 poena, a pratio ga je Nerandžić sa 13.

Veliko finale i drugi ovosezonski večiti derbi na programu je u nedelju, u terminu od 21 čas. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter