0
Košarka

FOTO: Twitter/@NBAAllStar

KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA U KLIVLENDU: Novi format utakmice mladih zvezda, prvi pik je MVP! (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.22 u 08:51

Interesantno takmičenje u noći iza nas

Odigran je „Rising Stars Challenge“ u okviru ol-star vikenda, a prvi put smo videli njegov pun sjaj u novom formatu. Odigrane su tri utakmice, dva polufinala do 50 poena i finale do 25, zbog 75. rođendana NBA lige u čijem znaku protiče čitava sezona, a MVP je bio Kejd Kaningem, prvi pik sa letošnjeg drafta.

U utakmici mladih zvezda nastupaju rukiji i sofmori, ali umesto da se odigra jedna utakmica, kao i ranije, bilo je četiri ekipe sa po sedam igrača, a treneri su bili Ajzea Tomas, Rik Beri, Džejms Vorti i Geri Pejton.

U polufinalima su se sastale Tomasova i Vortijeva ekipa, gde je legenda Detroita uspela da trijumfuje u neizvesnoj završnici, dok je drugo polufinale završeno pobedom Berijevog tima. Legenda Ratnika je vodila svoj tim do pobede i u finalu, a MVP čitavog turnira je bio Kejd Kaningem.

„Bilo je zabavno – sjajni saigrači i treneri, prava atmosfera. Dobro sam se proveo“, rekao je Kaningem,  koji je upisao 5 poena, 2 skokova i 3 asistencije u finalu. U polufinalu je imao 13 poena, 5 skokova i 6 asistencija i tako zaslužio nagradu najboljeg igrača.

„Bio je dobar osećaj. Zabavno, igrali smo slobodno“ nadovezao se junak finalne utakmice Džejlen Grin, a Lamelo Bol, jedno od najatraktivnijih imena ovogodišnjeg turnira, je rekao „Dopada mi se ovo, kreativan je novi format“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter