0
Košarka

FMP vs BORAC Nis, 18.02.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Kup Radivoja Koraca, FMP, Borac Cacak

‘DANAS JE PRILIKA ZA REVANŠ’: Mogu li ‘Panteri’ da šokiraju favorizovani Partizan – FMP još uvek ne zna u kom će sastavu danas igrati!

Objavljeno: 19.02.22 u 12:50

Košarkaši FMP odigrali su gotovo perfektnu utakmicu u petak u Nišu.

U četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća Panteri su bili bolji od dobro poznatog rivala Borca iz Čačka (88:77). Polufinalni meč donosi i očekivani duel sa KK Partizan Nis koji je bez problema savladao autsadjera Borac iz Zemuna.

Meč je zakazan za 21 čas u dvorani ‘’Čair’’, a motiva u mladom sastavu FMP ima na pretek. Panteri će i u ovom meču izvesno nastupiti bez kapitena Marka Radonjića koji je neposredno pred put dobio temperaturu. Takođe, bilo je još zdravstvenih problema u sastavu, jedan od primera je plejmejker Milutin Vujičić koji je sa bolovima u nozi igrao utakmicu i to pod inekcijom.

Sastav u kom će Panteri nastupati u meču protiv Partizana još uvek nije poznat, tek nakon jutarnjeg treninga će stručni štab znati na koga može da se računa. Međutim, trener Nenad Stefanović ne traži alibi već govori o motivaciji mladih igrača koju su prikazali u prvom meču u Nišu i koju će imati u polufinalu protiv favorizovanog Partizana.

– Moram još jednom da čestitam mojim igračima s obzirom na situaciju koju smo imali prethodnih deset dana. Na dan puta smo imali sedam i po zdravih igrača na treningu i nismo znali u kom sastavu idemo. Pre svega ćemo probati da se odmorimo, a videćemo kakvo je zdravstveno stanje u ekipi na jutarnjem treningu. U četvrtfinalnoj utakmici smo tek na zagrevanju videli sa sigurnošću ko može da igra. Podsetiću da je kapiten Marko Radonjić neposredno pred put dobio temperaturu, dok je Milutin Vujičić zbog problema sa nogom meč protiv Borca igrao pod inekcijom protiv bolova. Voleo bih da se borimo, da budemo kao do sada što smo bili i ja ću biti zadovoljan. Igrali smo dva puta sa Partizanom, znamo ko su i šta su, biće puna hala njihovih navijača, ali i na to smo spremni jer smo igrali u dvorani ‘’Aleksandar Nikolić’’ sa njima. Ne možemo nešto posebno da spremimo u periodu od 24 časa. U obe utakmice protiv Partizana je bilo i dobrih i loših stvari. Probaćemo da minimum tih njihovih mana iskoristimo – istakao je Stefanović.

Na utakmici protiv Borca iz Čačka svoje prve minute u dresu FMP upisao je Nikola Manojlović koji je svoju šansu fantastično iskoristio. Naime, on je postigao sedam poena i ostavio snažan utisak na nišku publiku.

Došli smo ovde bez našeg kapitena Marka Radonjića koji je neposredno pred put dobio temperaturu. Na nama mladima je da pokušamo sada da iskoristimo šansu, kao što smo rekao bih to uradili u četvrtfinalnoj utakmici. Nadam se da ćemo utakmicu protiv Partizana dočekati spremni, pre svega zdravstveno jer smo imali veliki broj problema. To nam je prilika za revanš za poraz od pre sedam dana koji smo pretrpeli u našoj hali i imamo veliki motiv da se pokažemo u što boljem svetlu i probamo da se plasiramo u finale – rekao je Nikola Manojlović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter