0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

CRVENO-BELI OTPUTOVALI U SANKT PETERBURG: Zvezdini biseri odmerili snage sa Zenitom!

Objavljeno: 19.02.22 u 22:40

Odlični uslovi za igru!

Četiri selekcije mladih talenata Crvene zvezde otputovale su jutros u Sankt Peterburg, gde je na programu ‘Kup prijateljstva‘, čiji je domaćin Akademija Zenita.

Selekcije omladinaca, kadeta, mlađih kadeta i pionira Crvene zvezde su jutros u 6 časova otputovale u Rusiju. Skup na aerodromu je bio zakazan za 4 časa i 15 minuta po našem vremenu, a zatim su u 6 časova krenuli za Sankt Peterburg direktnim letom. Nakon tročasovnog puta, crveno-beli su sleteli u Rusiju, a odmah zatim, sve četiri generacije su se uputile ka Akademiji Zenita, gde su započeli pripreme za utakmice. U Akdemiji Zenita, gde su biseri crveno-belih i smešteni, dočekalo ih je nekoliko trenera iz Omladinske škole Crvene zvezde, koji su ranije doputovali u Rusiju, kako bi prisustvovali seminarima u saradnji sa stručnjacima iz ruskog kluba.

Ono čime su pri samom dolasku svi bili oduševljeni jeste kompletna infrastruktura Zenitove škole fudbala. Utakmice se odigravaju u zatvorenom, pod balonom, gde su odlični uslovi za igru, i pored toga što je u Sankt Peterburgu temperatura ispod nule. Celokupan kompleks je izgrađen po najmodernijim standardima i na raspolaganju su najbolji mogući uslovi.

Prvi na teren su izašli pioniri Crvene zvezde, koji su savladali Zenit rezultatom 2:1, golovima Andreja Marića i Strahinje Stojkovića. Iako je bilo vidljivo da su izabranici Milorada Vilotića fizički slabiji i mlađi od protivnika, Zvezdini biseri su prvi stigli do prednosti. Ruski tim je stigao do izjednačenja, ali i uprkos tome, crveno-beli su ponovo stigli do vođstva i na kraju zaslužene pobede. Nakon pionira, na teren je izašla i selekcija mlađih kadeta, koji su uprkos dobroj igri i pruženom otporu poraženi od Zenita rezultatom 2:0. Potom su svoj meč odigrali i kadeti crveno-belih koji su takođe poraženi od domaće ekipe rezultatom 4:1. Jedini gol u redovima srpskog kluba postigao je Aleksej Vukičević golom iz jedanaesterca. Poslednju utakmicu prvog dana Kupa odigrala je omladinska selekcija crveno-belih, koja je poražena sa 4:0. Tako su kompletirani mečevi prvog dana ‘Kupa prijateljstva’, a već sutra će se odigrati četiri revanš susreta

Sutrašnje utakmice pionira, kadeta i omladinaca Crvene zvezde, možete da pogledate uživo na Zvezda TV-u, kao i na Jutjub kanalu Zvezda TV.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter