1
Košarka

Kosarka ABA League season 2015-2016 Partizan v Sutjeska (Niksic) Goran Jeretin (C) Beograd, 13.10.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

AKO NEKO ZNA KAKO SE OSVAJA KUP RADIVOJA KORAĆA, TO JE ONDA ON: Čuveni Zvezdin košarkaš se prisetio slavnih dana, pa prognozirao ko će osvojiti trofej!

Objavljeno: 19.02.22 u 20:48

U toku je još jedno izdanje finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, na red su došli mečevi polufinala u kojima timovi nemaju prava na grešku ako žele da se domognu „Žućkove levice“.

Meridian sport čoveka koji zna kako se osvaja Kup Srbije. U pitanju je Goran Jeretin, proslavljeni košarkaš Crvene zvezde, koji je sa crveno-belima u dva navrata bio najbolji u Kupu Radivoja Koraća.

Navijači Zvezde još pamte trofej Kupa iz 2004. godine, osvojen na lud način i posle 28 godina posta.

Dva puta sam bio MVP Kupa Radivoja Koraća, 2004. i 2006. godine, ali svakako mi je najdraži onaj iz Novog Sada. Niko nije očekivao da osvojimo taj trofej i mnogi su nas otpisali, ali mi smo bili jači od svega. Bilo je to za mene posebno takmičenje, ako se uzme u obzir šta se sve na njemu dešavalo. Igrali smo u oslabljenom sastavu jer je dosta igrača bilo povređeno. Posebno je to bilo izraženo u meču protiv Partizana koji smo završili s četiri igrača jer su ostali bili opterećni ličnim greškama. Sva tri meča smo dobili u produžetku – počeo je Goran Jeretin razgovor za Meridian sport.

Finalni meč na turniru u Novom Sadu obeležila je neverovatna serija u finišu meča koju su napravili košarkaši Crvene zvezde. Crveno-beli su za manje od minut stigli devet poena zaostatka protiv Refleksa i zasluženo osvojili trofej.

Zbog dobre igre u finalu protiv tadašnjeg Refleksa, koji sad nosi ime FMP, ja sam na kraju proglašen za MVP takmičenja. Međutim, smatram da je veliku zaslugu za naš uspeh imao i Igor Rakočević, on je odigrao turnir maestralno i žao mi je što nije mogao da bude s nama u finalu. Za mene je trofej Kupa uvek imao posebnu draž. Tako je bilo ranije dok sam igrao, ali i sada – dodao je Goran Jeretin.

SPORT KOSARKA ULEB CUP CRVENA ZVEZDA DYNAMO DINAMO MOSKVA Goran Jeretin 28.2.2006. foto: Pedja Milosavljevic

Konkurencija na Kupu Radivoja Koraća je ponovo jaka, kakva su očekivanja od turnira u Nišu?

– Ove godine očekujem da se u finalu nađu Crvena zvezda i Partizan, ali iznenađenja su uvek moguća. Međutim, to su dva najbolja kluba u Srbiji i očekivano je da se oni bore za trofej.

Ko je favorit?

Prednost dajem crveno-belima, imaju dobar tim i Dejan Radonjić radi odličan posao. Igraju dobro ove sezone, prvi su u ABA ligi i nadam se da će tako i nastaviti. Međutim, i Partizan ima svoje šanse. Povratak Željka Obradovića dosta znači crno- belima. Sve je moguće, očekujem veoma neizvesno finale – istakao je Goran Jeretin.

Grad Niš je po 12. put domaćin finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća. Da li je dobro što je grad sa juga Srbije ponovo daomaćin?

Drago mi je što je Niš domaćin i ove godine. Ljudi iz grada sa juga Srbije vole košarku i tokom takmičenja sve je podređeno Kupu. Njima veoma znači što se jedan bitan turnir održava baš u hali Čair. Nadamo se da će svi uživati u dobroj košarci i da neće biti nikakvih incidenata – zaključio je Goran Jeretin.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter