0
Domaći fudbal

Ricardo Gomes Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘ONO O ČEMU MI SANJAMO, SRBIJA ĆE PRETVORITI U JAVU’: Hrvatski mediji o ogromnom uspehu srpskih klubova – potpuno neočekivana reakcija! (FOTO)

Objavljeno: 18.02.22 u 13:24

Moraće fudbaleri Partizana za šest dana u Beogradu da overe plasman u narednu fazu Lige Konferencija.

Odradili su crno-beli sinoć ogroman posao, uspeli su na veoma teškom gostovanju da skupe snagu i minimalnim rezultatom pobede Spartu 0:1, i tako naprave ogroman korak ka 1/8 finala novoformiranog takmičenja.

Zahvaljujući toj pobedi, gotovo je izvestno da će Srbija u sezoni 2023/24 imati dva predstavnika u Ligi šampiona. Teoretski to još uvek nije gotovo, jer ukoliko Belgijanci prestignu Srbiju na poziciji 11, to se neće dogoditi.

Dan posle utakmice u prestonici Češke, posebno su zanimljive reakcije medija u Hrvatskoj. Iako je Dinamo iz Zagreba prethodnih godina beležio dobre rezultate u Evropi, ‘kockasti’ sada zauzimaju 15. mesto na UEFA rang listi.

Na sajtu ’24sata’ napisan je tekst pod naslovom ‘Srpski klubovi slave: Imaće dva predstavnika u Ligi šampiona’.

FOTO: 24SATA.HR / Screenshot

U pomenutom tekstu navedeno je:

Dinamo ove sezone brani hrvatsku čast u evropskim takmičenjima i bori se za nacionalni koeficijent. Cilj je 15. mesto koje donosi dva kluba u Ligi šampiona, ali nakon poraza od Sevilje u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropee (3:1), to će biti nemoguća misija. Ne samo što moraju da izbace Andalužane, ‘modri’ bi morali da odu što dalje u Ligi Evrope s obzirom na to da imamo samo jednog predstavnika. Ali, ono o čemu mi sanjamo, Srbima će se pretvoriti u javu. Crvena zvezda je osvojila prvo mesto u grupi pa će se priključiti u osmini finala Lige Evrope, a Partizan je sinoć u šesnaestini finala Lige konferencije pobedio Spartu Prag (1:0) i vrlo verojatno osigurao Srbiji dva kluba u Ligi šampiona.

Novinar koji je pisao ovaj teskt istakao je da ovakvi uspesi srpskih klubova nisu došli preko noći.

I nije to došlo preko noći. Crvena zvezda već godinama vuče srpski koeficijent, baš kao i Dinamo hrvatski, igrajući eliminacione faze evropskih takmičenja, a ove sezone priključio im se i Partizan. Ređale su se pobede, skupljali se bodovi pa su tako skočili do 11. mesta. Jednog predstavnika već imaju u osmini finala Lige Evrope, a Partizan će osminu finala Lige konferencije imati priliku da osigura sledećeg četvrtka kada će u Beogradu braniti pobedu od 1:0 iz Praga. Dok srpski klupski fudbal živi svoje najlepše dane, mi smo pali na 19. poziciju i toliko željeno 15. mesto je sve dalje. Prošle sezone imali smo tu privilegiju da čak pola HNL-a igra Evropu. Dva kluba bila su u Ligi šampiona te tri u Ligi Evrope. Nažalost, brzo smo ostali bez toga. Hajduk, Lokomotiva i Osijek ispali su u kvalifikacijama, Rijeka se probila u grupnu fazu Lige Evrope gde je u jakoj konkurenciji zauzela poslednje mesto, dok je Dinamo otišao sve do četvrtfinala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter