0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA League/Dragana Stjepanović

MIHAILOVIĆ ZA HS: ‘Žal zbog lošeg starta Mornara, nadam se plasmanu Crne Gore na Mundobasket!’

Objavljeno: 18.02.22 u 18:52

Kao veliko pojačanje u barski Mornar se prošlog leta vratio Vladimir Mihailović. Crnogorski košarkaš je pet dana pre svog 31. rođendana parafirao ugovor sa Baranima, čiji je dres nosio od 2008. do 2010. godine i tako zvanično počeo svoj drugi mandat u ovom klubu.

U međuvremenu, Mihailović je košarkaško iskustvo skupljao u Budućnosti, gde je bio četiri sezone, a onda sedam u Nemačkoj, Belgiji, Poljskoj i Belorusiji. Ulcinjanin je sa titulom najboljeg strelca belgijskog šampionata stigao u ekipu Mihaila Pavićevića kao veliko pojačanje, a tu ulogu je i opravdao.

Od početka sezone u ABA ligi, Mihailović je jedan od najboljih i najstandardnijih igrača Mornara, a kako kaže u intervjuu za HotSport, ostaje žal zbog slabog početka sezone ovog kluba.

VM: Posle jako lošeg starta uspeli smo da pronađemo pravi ritam i da podignemo nivo igre. Ostaje žal zbog lošeg starta, ali idemo dalje. Lično sam zadovoljan, trudim se da svoje kvalitete stavim u funkciju ekipe i da na taj način pomognem ekipi koliko god je to moguće, rekao je Mihailović za HotSprot.

FOTO: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Šta je cilj i ono što bi vas zadovoljilo ove sezone i jel smatrate da bi neuspeh bio ako ne izborite mesto među prvih šest?

VM: Liga je izuzetno kvalitetna ove godine i posle onako lošeg starta teško je nametati ciljeve, pogotovo u novonastaloj situaciji vezano za povredu našeg pleja i jednog od lidera ekipe Nemanju Gordića.

Jednu od dve najefikasnije partije, na kojima je ubacio po 26 poena, Mihailović je odigrao prvo protiv debitanta Studentskog centra, a onda i aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

VM: Zadovoljan sam, Crvena zvezda igra jednu od najboljih odrana Evrope, odigrati protiv njih kvalitetnu napadačku utakmicu definitivno znači, ali da smo uspeli da iznenadimo Crvenu zvezdu u Beogradu, tad bi to imalo pravu težinu.


FOTO: ABA League/Dragana Stjepanović

Kako si odlučio da se vratiš u Mornar posle više od decenije i sjajne sezone sezone u Belgiji?

VM: To se desilo letos dosta neočekivano i sve se odigralo veoma brzo. Ja sam se već sa porodicom bio vratio u Belgiju da bi se moja supruga porodila i da tamo čekam da počnu pripreme kluba. Međutim, situcija se naglo promenila. Mornar je poslednjih godina izrastao u klub visokog nivoa, tu sam kod kuće, tu su mi porodica i prijatelji, doneo sam odluku da se vratim i srećan sam što opet branim boje matičnog kluba.

5. Jel možeš da se osvrneš i na reprezentativne kvalifikacije, kako ste zadovoljni dosadašnjim učinkom i jel misliš da bi ova generacija mogla da napravi iskorak kada je plasman na Mundobasket u pitanju?

VM: Lično sam jako zadovoljan nastupima za nacionalni tim u poslednjem prozoru. Velika je šteta da onako dobru igru i vođstvo većim delom utakmice protiv Francuske nismo krunisali pobedom, ali sve u svemu prvi prozor smatram uspesnim. Sada u februaru nas čeka drugi prozor i nimalo lak protivnik, ali se nadam da ćemo odraditi dobar posao i napraviti korak dalje ka cilju, a to je plasman na Svetsko prvenstvo, zaključio je razgovor za HotSprot Vladimir Mihailović.

 

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter