0
Evrokupovi

Queensy Menig (C) Fudbal-UEFA Conference League Play-Off First leg Season 2021/2022-Sparta Prag v Partizan Beograd, 17.02.2022. foto: Starsport.rs ©

FINANSIJSKA INJEKCIJA ZA CRNO-BELE: Partizan se u prestonicu Srbije vraća sa ‘džakom punim para’, ali bez UEFA bodova – evo i zbog čega!

Objavljeno: 18.02.22 u 17:15

Ostvario je Partizan sinoć veliku pobedu u prestonici Češke…

Izabranici Aleksandra Stanojevića pobedili su sinoć Spartu iz Praga minimalnim rezultatom 0:1 i tako ‘otvore vrata’ naredne runde novoformiranog takmičenja. Pobednosni gol za Partizan postigao je Kvinsi Menig, nakon maestralne asistencije Saše Zdjelara.

Za šest dana u glavnom gradu Srbije, ‘parni valjak’ će imati priliku da pred svojim navijačima overi plasman u osminu finala Lige konferencija.

Osim sjajnog raspoloženja, ovaj trijumf je beogradskog klubu doneo i ‘lepu cifru’. Na račun Partizana leći će 600.000 evra, koliko ‘košta’ pobeda u ovom takmičenju. Osim toga, veliki dobit ima i srpski fudbal, pošto je ekipa iz Humske ulice zaradila još 500 bodova za nacionalni koeficijent, i tako faktički osigurala 11. mesto za našu zemlju na UEFA rang listi.

To u prevodu znači da će Srbija u sezoni 2023/24 imati dva predstavnika u najkvalitetnijem evropskom takmičenju – Ligi šampiona. Da ne bi došlo do toga, potrebno je da Gent stigne fo dinala Lige konferencija uz sve pobede, a da Zvezda i Partizan više ne osvoje ni bod, što je skoro pa nemoguće.

Ipak, crno-beli ovog puta nisu ostvarili bodove na UEFA rang listi. Poznato je da je trijumf u evropskim takmičenjima ‘težak’ 2.000 bodova, ali to ovoga puta nije slučaj, pošto je UEFA donela odluku da se u 1/16 finala ne dobijaju bodovi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter