0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU PA SE OBRATIO CELOJ SRBIJI: ‘Intervju je bio greška… Ne poričem i stojim iza toga!’

Objavljeno: 18.02.22 u 08:51

Dobro je poznato kroz šta je sve prošao Novak Đoković u proteklih mesec i po dana.

Nakon što je dao intervju za BBC, prvi reket sveta Novak Đoković oglasio se i za domaće medije, te je sinoć gostovao u emisiji ‘Oko’ na RTS-u gde je govorio o brojnim temama.

-Jeste prisustvovao sam raznim javnim događajima tih dana i upravo zbog vesti koje sam dobio oko košarkaša Barselone naredni dan sam iz predostrožnosti napravio PCR test iako sam bio asimptomatičan sve vreme. Uradio sam rapidni antigenski test tog istog dana i narednog dana pred događaj sa decom i uručivanje nagrada. Antigenski test je bio negativan i zbog toga što sam bio asimptomatičan odlučio sam da uručim nagrade deci. Ja sam čekao praktično rezultate PCR testa, koje sam dobio i video tek nekih sat, sat i po vremena sa decom. Tako da sebe ni njih nikada ne bih stavio u takvu poziciju da sam znao da sam pozitivan na PCR test. Taj antigenski test tog jutra dao mi je dovoljnu jasnoću situacije zbog toga što je bilo odsustvo simptoma da mogu da prisustvujem tom događaju. Na rezultat PCR testa čeka se bar 24 časa. Često radim PCR testove i antigenske testove po svetu, gotovo svaki dan, pošto često pokazuju da jesi, pa da nisi pozitivan, pa sam prosto hteo da uradim duplo da utvrdim da je sve validno. – kazao je Đoković za RTS.

Novak se osvrnuo na intervju za L’ekip koji je dao kada je već bio pozitivan.

-To je bila greška i ja stojim iza toga, ne poričem. Imam svoje razloge zašto sam pristao da radim taj intervju. Pre svega zato što imam odnos sa gospodinom Frankom, koga poznajem već dugi niz godina, praktično od početka. On je mnogo duže u tenisu nego što sam ja, on je jedan od najuglednijih sportskih novinara, kao što je i časopis L’Ekip i ta nagrada mi jako puno znači i pre određenog vremena smo se dogovorili da intervju bude u to vreme. Ja sam za pozitivan PCR test saznao tek dan ranije i odlučio sam šta sam odlučio. Bio sam sa maskom sve vreme i imali smo fizičku distancu, osim kada sam se slikao. Srećom, niko se nije zarazio. On je izašao u javnost i potvrdio da sam poštovao distancu i imao masku sve vreme, ali opet kada se sve uzme u obzir, priznajem da sam se postavio sebično.

Novak nije imao dilemu o odlasku u Australiju.

– Nisam imao dilemu, ja sam znao da ne mogu da idem i bio sam spreman da ne idem, da se pomirim sa tim da neću da idem u Australiju, dok mi se nije pružila prilika da iskoristim medicinsko izuzeće i tu istu mogućnost dobili su svi teniseri. Naravno, morali ste da prođete kroz određenu proceduru, da priložite medicinske dokumente, kako bi bili deo procesa za dobijanje medicinskog izuzeća. Dva medicinska panela su analizirala i uzimala u obzir medicinsku dokumentaciju anonimno. I uručeno je negde oko 20 raznih medicinskih izuzeća, a ovaj moj slučaj, da smo nevakcinisani, preležali virus, imali određen broj antitela, imali smo nas troje. Jedan hrvatski trener, češka teniserka i ja. Oni su ušli u Australiju 10-ak dana pre mene i nije bilo nikakvnih problema. A onda se stvorio problem kada sam ja došao i onda su i njima ukinute vize i bili su deportovani – zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter