0
ATP

(191101) -- PARIS, Nov. 1, 2019 (Xinhua) -- Stan Wawrinka of Switzerland reacts during the singles third round match against Rafael Nadal of Spain at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France, Oct. 31, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

VAVRINKA IMA SVOG NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Druge igrače ne možemo da poredimo sa Nadalom!

Objavljeno: 17.02.22 u 11:32

Švajcarac otvoreno o trci za najboljeg svih vremena u tenisu

Stan Vavrinka, legendarni švajcarski teniser, pričao je o Nadalu, njegovom neverovatnom povratku na teren nakon što je prošlu sezonu završio u avgustu usled velikih problema sa povredama:

„Šta god da se desi, druge igrače ne možemo da poredimo sa Nadalom. Rafa je bio van terena četiri, pet ili šest meseci svake druge godine… Bez obzira na to koliko su ozbiljne njegove povrede bile, on se uvek vraćao“, rekao je Vavrinka i potom nastavio: „Pre nego što je počeo Australijan open, rekao sam da će ga Nadal osvojiti. On je neverovatan šampion. Sada ima 21 grend slem titulu, videćemo hoće li Novak i ostali imati više“.

Nije iznenađen trijumfom Nadala u Australiji:

„Bilo je neverovatno gledati ga. Nisam iznenađen, divim mu se jer i dalje to radi. Dokazao je da može da prođe prepreke koje drugi ne mogu. Uradio je u Melburnu nešto slično što i Federer 2017. godine“.

A na kaju pričao je i o svom povratku na teren:

„Ljudi me pitaju zašto se vraćam, ali ja i dalje izuzetno volim tenis. Ono što me motiviše je to što znam da ću uživati na terenu“ – zaključio je Stan.

Vavrinka je trostruki Grend slem osvajač, ima titule na svim najvećim turnirima osim Vimbldona, a mnogi smatraju da je njegov nivo tenisa tada neprevaziđen, čak ni od strane Novaka, Rafe i Rožera, i da je njegov najveći problem nekonstantnost i podložnost povredama.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter