1
Domaći fudbal

Queensy Menig (R) scores the goal Fudbal-UEFA Conference League Play-Off First leg Season 2021/2022-Sparta Prag v Partizan Beograd, 17.02.2022. foto: Starsport.rs ©

MAESTRALAN LOB MENIGA ZA TRIJUMF CRNO-BELIH: Partizan se vraća u Beograd sa odličnim rezultatom! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.22 u 22:55

Minimalac aktuelnog vicešampiona Srbije!

Veliki podvig napravili su fudbaleri Partizana! Crno-beli su rezultatom 0:1 savladali Spartu u Pragu, u okviru prve utakmice nokaut faze Lige konferencija. Domaći sastav je bio bolji rival tokom prvih 45 minuta igre, ali nije uspeo da iskoristi svoje šanse. Veći deo nastavka protekao je u igri bez šansi, a onda je usledio fantastičan pogodak Kvinsija Meniga koji je rešio pitanje pobednika.

FOTO: FK Partizan

Prvu šansu crno-beli na ovom meču imali su u 4. minutu, kada je Natho proigrao Lazara Markovića. Bzonogi fudbaler je jako šutirao, ali golman domaće ekipe je sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Nekoliko minuta posle toga i Menig je oprobao svoj šut, ali je čuvar mreže Sparte bez većih problema otklonio opasnost.

FOTO: FK Partizan

U 10. minutu je Sparta mogla da dođe u vođstvo, sjajno su kombinovali domaci igrači. Hanko je odlično sutirao glavom posle centarsuta, ali je mladi Popović maestralnom paradom sačuvao svoj gol.

U razmaku od tri minuta, češki tim je dosao do druge prilike. Hancko je ponovo ugrozio gol beogradske ekipe, ali se Urošević našao na pravom mestu i blokirao šut.

Potom je usledio mirniji deo prvog poluvremena, bez većih šansi sa obe strane. Tako je bilo sve do 28. minuta, kada je Lazar Marković jednim udarcem sa nekih 25 metara ugrozio čuvara mreže domaćih, ali lopta je otišla malo pored gola. U 32. minutu ‘požuteo’ je Lazar Marković zbog nespretnog starta. Dosta je opao tempo u nastavku utakmice pa do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

FOTO: FK Partizan

Prvo poluvreme bilo je značajno sadržajnije. Nakon velike pauze gotovo i da nije bilo uzbuđenja. Nekoliko grubih startova obeležilo je period igre do 76. minuta igre. Oba aktera nisu bila dovoljno ofanzivno nastrojena, već se igralo sa dosta opreza. Fudbaleri domaćeg sastava žalili su se na jednu spornu situacija, kada je lopta u ruku pogodila Nemanju Miletića.

Nakon odlične duge lopte u prostor, Kvinsi Menig se sjajno snašao. Holanđanin je prihvatio loptu i lobovao golmana Sparte u 78. minutu. Bio je to veoma efektan pogodak ofanzivca crno-belih, jedan od njegovih najlepših u dresu Partizana.

Milovanović je u 84. minutu uposlio Jojića. Iskusni vezista je izašao ispred golmana, ali nije uspeo da ga savlada u situaciji jedan na jedan.

Veliku šansu propustio je domaći tim u sudijskoj nadokandi. Pavelka je zakasnio na drugoj stativi
nakon udarce Hancka.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Ostvarili su izabranici Aleksandra Stanojevića važnu pobedu i šanse za plasman u narednu fazu su značajno porasle. Revanš je u Beogradu za sedam dana.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter