0
Košarka

Foto: Lejča photography

‘DOLAZIMO U NIŠ SA OZBILJNIM ŠANSAMA’: Borac protiv FMP-a otvara drugi front u sezoni, Čačani veruju da mogu dobro da prođu u Kupu!

Objavljeno: 17.02.22 u 16:21

Košarkaši Borca će u petak uzeti učešće na ovogodišnjem izdanju Kupa Radivoja Koraća, koji se već tradicionalno održava u Nišu.

Žrebom je odlučeno da će rival izabranicima Marka Marinovića biti i više nego dobro poznat tabor. Dakako, reč je o FMP-u iz Železnika (petak, 18h, Arena sport 2 premium).

Sastav iz grada na Moravi putuje u Niš u dobrom raspoloženju, osokoljen pobedom u 20. kolu  ABA lige protiv Studentskog centra (89:80). Taj trijumf, kao i nedavni uspesi u okršajima sa Megom i Zadrom, daju za pravo Čačanima da se nadaju dobrom rezultatu u gradu na Nišavi. Takođe, svi igrači, osim naravno Save Lešića, su ponovo u stroju, pa će Borac gotovo kompletan otputovati na četvrtfinalnu utakmicu.

Strateg Borca Marko Marinović poručio je da njegov tim nije bez šanse u četvrtfinalnom duelu.

– Posle izuzetno važne utakmice sa Studentskim centrom, koju smo igrali u ponedeljak, odmah smo se fokusirali na meč Kupa Radivoja Koraća protiv FMP-a, koji se igra već u petak. Nemamo mnogo vremena na raspolaganju za pripremu susreta. Ali bez obzira na to, smatram da Borac u Niš putuje sa solidnim šansama. Osim Save Lešića, svi ostali košarkaši su na raspolaganju i sposobni su da igraju, tako da ćemo u skoro punoj snazi izaći na megdan rivalu. Zbog svega što sam rekao, očekujem jednu dobru utakmicu u petak veče u Nišu – rekao je Marko Marinović.

Uroš Čarapić veruje da Borac može da parira FMP-u, što je već pokazao ove takmičarske godine.

Već smo imali priliku ove sezone da igramo protiv FMP-a u okviru ABA lige. Iako nas je pobedila, smatram da je to ekipa kojoj možemo da pariramo, što smo pokazali u Čačku. Verujem da će utakmica biti neizvesna i veoma interesantna za gledanje. Ukoliko uspemo da slavimo, a smatram da smo sposobni da to učinimo, najverovatnije idemo u polufinale Kupa na Partizan, verovatno po prvi put u istoriji – kazao je Uroš Čarapić.

Radovan Đoković, najnoviji reprezentativac Srbije iz redova Borca, ističe želju da tim zaigra u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

U tim smo se nedavno vratili Uroš Čarapić i ja, tako da gotovo kompletni idemo na Kup Radivoja Koraća. Doduše, bićemo bez pomoći Save Lešića, koji je jedan od naših najvažnijih igrača u rotaciji. Verujem da smo spremni za utakmicu sa FMP-om, iako nam je malo vremena bilo na raspolaganju zbog obaveza u ABA ligi. Što se tiče narednog rivala, reč je o odličnom timu, što je pokazao ove sezone. Naši bivši saigrači, Nenad Nerandžić i Brajs Džons su među nosiocima igre ekipe iz Železnika, tako da se dobro poznajemo. Igrali smo protiv njih u pripremnom periodu, ali i zvaničnu utakmicu u ligi, tako da nema mnogo nepoznanica. Naravno, idemo na Kup da probamo da pobedimo. A ako budemo odigrali najbolje što znamo, verujem da možemo do polufinala – smatra Radovan Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter